Am urmatoarea problema: am incheiat un antecontract pentru un apartament dintr-un bloc in faza in care era la rosu. In antecontract se prevede ca daca constructorul intarzie predarea apartamentului peste termenul prevazut imi va plati de 3 ori valoarea avansului. Problema este ca tot in antecontract se prevede ca eu va trebui sa platesc urmatoarea transa pana la o anumita data, daca o depasesc voi pierde avasul. Problema este ca acel constructor va depasi termenul la care imi va putea preda apartamentul finisat, dar eu tot voi fi obligat sa ii platesc o transa. Ce pot sa fac sa obtin de la el valoarea avansuluix3? trebuie sa mai platesc transa, avand in vedere ca el nu-si va indeplini obligatia de predare la timp? multumesc anticipat!
O sa platiti transa deoarece dvs. nu puteti fi sigur ca nu va termina la timp.
Banuiesc ca ati citit tot contractul din scoarta in scoarta si cu anexele lui...
Am vazut astfel de contracte care la prima vedere erau ok dar cand citeai mai amanuntit si il puneai intr-un scenariu se schimba complet situatia deoarece era stipulat la conditii specifice unele tertipuri pentru a trage de timp cat mai mult.
De asta o sa va dati seama cand va cheama la preluarea apartamentului finisat dar constatati ca sunt multe lucruri care nu va convin si anume :
Gresia alta nuanta, peretii prost finisati , etc.
In felul asta ei se acopera prin contract ca pentru remediere se prelungeste termenul limita cu inca 90 zile.
Buna ziua! Am cumparat un aparatament in faza de construcție ,din care am achitat 70% din valoare.
Problema este ca nu am achitat restul de 30% la timp si mi-au spus ca apartamentul a fost vandut deoarece nu am achitat la timp si ca imi va da alt apartament la fel in alt bloc care era deja in construcție (am acceptat ),dar care nu mi-a fost predat de ei la termenul limita din motive neexplicabile . Din acest motiv am decis sa renunț la apartament ,as dori sa stiu care sunt pași pentru a recupera avansul dat ?
Multumesc !!