In data de 24.05.2005. am incheiat un antecontract de vanzare – cumparare prin agentia imobiliara Carmita Classic reprezentata prin domnul Rac Dorin ,cu CREPROPERTIES SRL cu sediul in Alba Iulia reprezentata prin asociat si administrator Comaniciu Bogdan Rares pentru achizitionarea unui apartament constructie noua, cu 3 camere , bucatarie, baie, hol, camara si balcon in suprafata de 72 mp situat in Alba Iulia , cu termen de predare 01.05.2006. contra sumei de 42.000 EURO pentru care am platit un avans in suma de 16.000. EURO echivalentul in lei 57.011,20 lei . Pentru aceasta tranzactie firma Carmita Clasic a perceput un comision de 700 EURO pe care l-am achitat .
In data de 27.06.2005. am incheiat in acest sens si un antecontract de vanzare cumparare la un biroul notarial pentru a fi mai siguri de aceasta tranzactie .
Intre timp firma SC CREPROPERTIES SRL nu si-a onorat promisiunea din antecontractul semnat in fata notarului de predare la data de 01.05.2006. a apartamentului ,iar domnul Rac Dorin a devenit asociat si administrator la firma , care in data de 29.07.2007. ne-a solicitat sa il imputernicim pentru a obtine un credit de la o institutie bancara pentru terminarea constructiei , intrucit antecontractul nostru a fost notat in cartea funciara . Totodata am convenit prin aceasta conventie ca in compensare cu penalitatile acumulate in perioada de intirziere firma sa ne predea o boxa in suprafata de minim 6 mp. situata la demisolul blocului ,in acelasi pret din antecontract ( 42.000 euro ) si prelungirea termenului de predare a apartamentului pana la data de 30.09.2007. solicitare cu care am fost de acord .
Nici cel de-al doilea termen de terminare a apartamentului de 30.09.2007. nu a fost respectat , iar timpul a trecut si in anul 2008 Rac Dorin noul administrator al firmei a incercat sa ne vanda apartamentul fara voia noastra pe motiv ca vrea sa ne restituie avansul dublu conform conventiei, asa cum procedase si cu alti clienti de-ai lui la care le-a vandut apartamentele promise prin antecontract incheiat chiar in fata notarului .
Vazand ca nu are cum sa vanda apartamentul promis fara acordul nostru domnul Rac Dorin ne-a solicitat pentru plata diferentei din antecontract pentru apartamentul promis desi acesta nu era gata la a doua data stabilita .Dupa indelungi negocieri in care a infiltrat si o anume doamna Ramona prezentata ca noul administrator al firmei SC CREPROPERTIES SRL , care era agent imobiliar la agentia imobilara Carmita, intrucit el nu mai prezenta credibilitate am convenit sa incheiem contractul de vanzare cumparare , achizitionarea apartamentului in starea in care era la aceea data 14.04.2008. achitarea diferentei promise ( de 26.000 euro ) cu conditia ca pana la data de 14.06.2008. firma sa incheie procesul verbal de receptie a apartamentului cu noi , cu conditiile stipulate in contractul de vanzare cumparare din acea data.
Nici aceasta data nu a fost respectata , pe deasupra boxa nr. 4 pe care noi suntem proprietari cu acte in regula este ocupata de SINDICATUL A.M.P. ALBA si promisa la nu mai stiu cate persoane care au contractat un apartament in acest bloc .
Totodata conectarea blocului ,deci inclusiv a apartamentului nostru , la reteaua de curentul electric nu a fost efectuata nici pana la acesta data fiind tot organizare de santier, firma neplatindu-si datoriile catre Electrica , acestea fiind achitate de famiile care s-au mutat deja in acest bloc, pentru a nu fi debransate de la reteaua de curent electric .
In afara de aceste datorii catre Electrica neachitate de firma , mai are proces deschis si de firma SC Bustan&Company SRL cu nr. 3903/176/2008/ inregistrat in data de 14.07.2008. pentru neachitarea materialelor achizitionate de la acesta firma .
Sirul nereguluilor si inselaciunilor savarsite de acest Rac Dorin impreuna cu asociatii sai si firma sa continua si acum cu promisiuni si promisiuni , dovada stau si marturiile familiilor mutate in acest bloc deja , desi reteau de curent electric nu este trasa si nici nu se vrea acest lucru. Tot in acest bloc firma are antecontracte nerespectate de ani si ani de zile cu toti clientii ei, sunt amagiti cu fel de fel de minciuni .
Intrebarile mele sunt :
1.daca se poate depune o plangere penala impotriva acestei firme ( administratori si asociati )
2.daca se ajunge in proces civil cum putem recupera prejudiciul , in contract fiind stipulate si penalizari de intirziere in cazul nepredarii apartamentului cu proces verbal de receptie , ele fiind in valoare de 0,1% pe zi la valoarea apartamentului de 42.000 euro .
3.pot fii acuzati de inselaciune pentru ca boxa a mai fost promisa ( prin antecontract ) si altor clienti
Cel mai recent răspuns:
carmenjavla , utilizator
08:30, 28 Octombrie 2008