Faceti o actiune comuna cu ceilalti pagubiti , sigur ca trebuie sa intrati in drepturi , faceti notificari, probabil are o societate cu care ati incheiat contractul . Faceti plangere la politie pentru inselaciune si ocupati imobilul pentru ca banii nu ii mai puteti recupera.
Potrivit dispoziţiilor art. 1244 din noul Cod civil „în afara altor cazuri prevăzute de lege, trebuie să fie încheiate prin înscris autentic, sub sancţiunea nulităţii absolute, convenţiile care strămută sau constituie drepturi reale care urmează a fi înscrise în cartea funciară.”
Potrivit art.1669 alin. 1 din noul Cod civil, „când una dintre părţile care au încheiat o promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.”
În baza art. 1270 din noul Cod civil, „contractul valabil încheiat are putere de lege între părţile contractante.”
În plus, art. 1516 alin.2 pct.3 din noul Cod civil stabileşte că „atunci când, fără justificare, debitorul nu îşi execută obligaţia şi se află în întârziere, creditorul poate, la alegerea sa şi fără a pierde dreptul la daune-interese, dacă i se cuvin (…): 3. să folosească, atunci când este cazul, orice alt mijloc prevăzut de lege pentru realizarea dreptului său”.
Contractul de vânzare
SECŢIUNEA 1
Dispoziţii generale
Art. 1669
Promisiunea de vânzare şi promisiunea de cumpărare
(1) Când una dintre părţile care au încheiate promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.
(2) Dreptul la acţiune se prescrie în termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia încheiat.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător în cazul promisiunii unilaterale de vânzare sau de cumpărare, după caz.
(4) În cazul promisiunii unilaterale de cumpărare a unui bun individual determinat, dacă, mai înainte ca promisiunea să fi fost executată, creditorul său înstrăinează bunul ori constituie un drept real asupra acestuia, obligaţia promitentului se consideră stinsă.