avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract construire mansarda - dar firma a intrat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract construire mansarda - dar firma a intrat in insolventa- avans acordat

S-a incheiat un antecontract de construire apartament la mansarda cu o firma (SRL). Contractul a fost autentificat de catre un notar. S-a dat avans pentru realizarea apartamentului, in baza antecontractului. Firma a amanat mereu finalizarea constructiei, iar in final a ajuns in stare de faliment. S-a dat in judecata firma, Hotararea finala a instantei a fost (in urma promisiunilor asociatului unic al societatii de a finaliza apartamentul, a mai lucrat la el in timpul derularii procesului ) ca sa se predea apartamentul contractantului. Persoana in cauza a primit o instiintare pentru a merge la o firma de insolventa pentru a incheia impreuna cu un notar contractul de vanzare cumparare a apartamentului.Firma a intrat in insolventa si se va inchide.
Intrebari :
- intrucat firma a construit mansarda in baza unui contract incheiat cu proprietarii scarii de bloc, dar nu a rezolvat toate obligatiile care ii revin din contract, se poate ca aceste obligatii sa revina celor care au apartamentele construite la mansarda?
(de ex. : schimbarea instalatiilor de apa, izolarea termica a blocului,etc)
- in timpul construirii mansardei s-a consumat curent electri, apa, etc. iar acestea nu au fost plartite de firma constructoare. Cine plateste aceste cheltuieli.
- legatura la reteaua de curent electric inca nu a fost facuta. Din cate stiu cei de la Electrica nu fac bransamente pana cand nu-si primesc banii, cum se poate proceda?
- Proprietarii ceilalti de pe scara, pot veni cu alte pretentii fata de noi?
-
Cel mai recent răspuns: Olivia Bozdog , utilizator 18:36, 29 Martie 2012
1-Pentru a rspunde la intrebarile dvs ,datele furnizate sunt insuficiente
Parte din intrebarile dvs isi gasesc solutionarea in cuprinsul si clauzele negociate si asumate de partile semnatare la contract
2-Utilitatile consumate de executant conform obligatii contractuale intra in responsabilitatea executantului lucrarilor.
In situatia in care executantul a intrat in faliment,urmeaza ca beneficiarii contractului sa negocieze cu acesta conditiile de finalizare obligatii asumate contractual
3-La ce pretentii faceti referire ca ar putea ridica proprietarii de pe scara ?
Firma constructoare se obliga sa izoleze termic blocul, sa schimbe instalatia de apa (coloana), sa construiasca acoperis. In schimb firma constructoare a putut construi apartamente la mansarda. A construit acoperisul si apartamente la mansarda. Nu a platit nici utilitatile folosite, nu a executat nici instalatiile de utilitati in mansarda, nici tencuit exterior.
In urma procesului se incheie contractele cu cei care a fost incheiat precontractul si se intabuleaza la Cartea Funciara. Firma a intrat in insolventa. Se inchide in 2 saptamani. Cei care au dat avans isi pot recupera putin din pierdere prin preluarea apartamentelor in stadiul in care sunt.
Ce se intampla cu locatarii proprietari anteriori de pe scara, carora nu li s-au indeplinit ceea ce li s-a promis si nici nu mai are cine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar in insolventa Cezar augustin Dinu Cezar augustin Dinu S-a construit o mansarda la 1 scara dintr-un bloc al Asociatiei de proprietari. 3 apartamente din mansarda au fost vandute unor familii (care isi platesc ... (vezi toată discuția)
Acoperisul unui bloc -raspundere comuna? noumembru noumembru buna dimineata, am si eu o intrebare: in cazul unui bloc pe care s-a efectuat mansardare (iar in podul mansardelor au acces doar locuitorii acestora), mai ... (vezi toată discuția)
Acoperis mansarda pe bloc miha_silvi miha_silvi Am si eu o intrebare: am cumparat un apartament situat la mansarda unui bloc si acum avem ceva probleme cu acoperisul. Am anuntat ceilalti locatari despre ... (vezi toată discuția)