avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietar in insolventa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietar in insolventa

S-a construit o mansarda la 1 scara dintr-un bloc al Asociatiei de proprietari. 3 apartamente din mansarda au fost vandute unor familii (care isi platesc cotele catre Asociatie in mod normal). Al patrulea apartament este locuit de o familie saraca lipita, care nu a mai platit nimic din utilitati de cand s-a mutat in bloc. la acest moment are un debit de peste 10.000 lei. La asociatie au declarat ca nu platesc nimic intrucat nu sunt proprietari, firma constructoare a mansardei neincheind acte de vindere-cumparare cu ei. Firma respectiva a introdus cerere de insolventa in anul 2011 iar termenul de depunere a creantelor a fost in luna iunie 2012.
Asociatia de Proprietari cum poate recupera cheltuielile cu utilitatile (si penalitatile aferente) in contextul in care acea familie sta fara nici un titlu (aparent) iar fata de proprietar - constructorul mansardei - s-a deschis procedura insolventei??
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:09, 6 Februarie 2013
Asociatia de proprietari are dreptul in temeiul disp art 51 din L nr 230/2007 sa introduca privilegiu imobilar asupra apartamentului,astfel incat proprietarul sa nu il poata instraina
Asociatia de proprietari sa dea in judecata proprietarul, indiferent ca acesta este in insolventa, in faliment, in necaz sau nu.
Asociatia de proprietari sa instituie privilegiu imobilar, sa sisteze toate utilitatile posibile acelui apartament, operatiune ce este relativ mai usoara fiind la ultimul etaj...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar al asociatiei asupra unui apartament detinut de o companie in insolventa talexi talexi Buna ziua, In blocul in care locuiesc avem ca restantieri la intretinere cateva apartamente care apartin unei companii aflate in insolventa si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Contract construire mansarda - dar firma a intrat in insolventa- avans acordat Olivia Bozdog Olivia Bozdog S-a incheiat un antecontract de construire apartament la mansarda cu o firma (SRL). Contractul a fost autentificat de catre un notar. S-a dat avans pentru ... (vezi toată discuția)
Sa-mi cumpar sau nu un apartament la mansarda? AndraLori AndraLori In primul rand imi cer scuze fata de moderatori daca am postat un nou subiect dar sunt atatea subiecte despre mansarde incat nu am stiu unde sa scriu. As dori ... (vezi toată discuția)