avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Privilegiu imobiliar al Asociatiei asupra unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Privilegiu imobiliar al Asociatiei asupra unui apartament detinut de o companie in insolventa

Buna ziua,

In blocul in care locuiesc avem ca restantieri la intretinere cateva apartamente care apartin unei companii aflate in insolventa si as vrea sa stiu daca se poate demara procedura de inscriere a privilegiului imobiliar asupra acestor apartamente in conformitate cu Legea 230/2007.
Nu stiu cum sa interpretez Art. 36 din legea nr.85/2006 "De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale."

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 19:07, 18 Decembrie 2013
In temeiul disp art 51 din L nr 230/2007 asociatia de proprietari este indreptatita sa instituie privilegiu imobilar asupra apartamentelor care se inregistreaza cu debite
Iar in temeiul Art. 36 din legea insolventei nr.85/2006 "De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale."

Intrebarea este daca se suspenda si actiunea de a inregistra un privilegiu imobiliar.

Va rog sa raspundeti la subiect.

Multumesc
Actiunea de a inregistra un privilegiu imobiliar asupra unei firme aflata in insolventa trebuia depusa la termenul in care trebuia sa va cereti creantele s-ar putea ca altii sa fi pus sechestru pe ap. iar Asociatia sa nu mai aiba ce recupera .
Sa va uitati pe siteul firmei la insolventa si vedeti creditori , debitori , si termenul pana la care se mai pot face actiuni de recuperare a creantelor .
La intrarea in insolventa va fi numit un administrator judiciar , iar firma poate sa vinda din bunuri mobile si imobile pentru a-si plati datoriile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de insolventa initiata de finante nicolebautu nicolebautu in cazul in care s-a initiat procedura de insolventa de catre Finante, cu termen de judecata in nov.2010, daca firma are datorii restante la banca, aceasta ... (vezi toată discuția)
Insolventa silviu35 silviu35 IN cazul in care o societate de paza este in insolventa,un reclamant deschide actiune civila de neplata orelor suplimentare ce proceduri se pot face ptr ... (vezi toată discuția)
Insolventa ContSters271857 ContSters271857 daca societatea la care lucrez intra in insolventa si eu am decizi civile irevocabile mai am sansa sa imi recuperez bani, dar cu cele in curs de judecata/ (vezi toată discuția)