In primul rand imi cer scuze fata de moderatori daca am postat un nou subiect dar sunt atatea subiecte despre mansarde incat nu am stiu unde sa scriu.
As dori sa-mi cumpar si eu un astfel de apartament dar nu stiu daca e cea mai buna decizie asa ca am nevoie de putin ajutor ptr a ma hotara.
Am fost ff incantata de pretul mic al unui astfel de apartament si de felul in care arata asa ca m-am hotarat(ca inainte sa ma arunc "cu capul in fata") sa incerc sa gasesc pareri despre acest gen de locuite si ce am gasit m-a pus pe ganduri asa ca am cerut niste acte de la agentie astfel am primit o copie a conventiei dintre Asociatie si firma constructoare...in contract am gasit anumite lucruri care mi-au dat de gandit, si anume:
"Proprietarul(ascosiatia) declara ca este de acord sa transmita drept de folosinta pe durata existentei constructiei...."
"In urma mansardarii, noul acoperis rezultat va lua locul terasei existente devenind proprietate exclusiva a celor de la masarda inclusiv obligatia de intretinere a acestuia"...desi apartamentul meu se afla pe proprietatea altuia si eu detin doar peretii :))) am obligatia sa intretin acoperisul...
De asemenea firma care se ocupa de constructia mansardei are obligatia sa reabiliteze blocul, sa schimbe coloanele de apa rece, sa zugraveasca scara etc...
iar mai incolo in Conventie scrie ca " Firma X garanteaza 10 ani lucrarile efectuate in asociatie"...oare cat garanteaza ptr mansarda?
Toate astea imi dau de gandit insa am o mare nelamurire...daca tot am citit pe forumuri ca de fapt nu sunt "atat" de legale precum se spune, daca nu sunt facute asa cum ar trebui, daca nu sunt de fapt proprietatea ta ptr ca sunt construite pe proprietatea altuia si daca un contract cu o perioada de folosinta "pe durata existentei constructiei" de ce aceste apartamente s-au vand chiar si prin programul Prima Casa?cum poate statul si banca sa garanteze 30 de ani(cat tine creditul) si in consecinta Asiguratorul(in conditiile in care sunt asigurate obligatoriu pe perioada creditului) daca sunt atat de nesigure.
...daca fac un contract intre mine si firma care-mi vinde si acolo specific ca nu sunt obligat sa intretin sau sa repar mansarda ci firma care a construit-o(evident daca mi se va permite acest lucru :D) are vreo valoare in cauzul in care firma constructoare da faliment...adica imi poate plati Asiguratorul reparatie si el sa se "lupte" mai departe cu constructorul?
ce act as putea sa fac sa nu am probleme in momentul in care acel drept de folosinta nu mai e valabil?de exp ma gandeam la ceva gen act aditional la Conventie prin care locatarii sa cedeze acea terasa sau ceva de genul...nu stiu nu ma pricep absolut deloc la avocatura, constructii..etc sunt un simplu om careisi poate vedea visul implinit(acela de a avea o casa decenta, nu o cutie de chibrit, la un pret rezonabil).
Va multumesc ptr raspuns si-mi cer scuze ptr eventualele greseli de ortografie dar important e subiectul in sine nu felul in care am scris(am vazut adevarate dispute pe aceasta tema,ortografia, pe forumuri despre mansardare)
Eu personal nu recomand sa cumparati acest timp de apartament pentru pur si simplu nu veti fi proprietar si doar posesorul unui drept de folosinta.
Pe langa asta, trebuie sa vedeti daca 100% din proprietari si-au dat acordul pentru constructie, pentru ca desi legea nu cere un acord de 100% vor aparea probleme ulterior daca nu au fost de acord toti proprietarii. Pe langa asta, asociatia de proprietari nu are in proprietate nimic, aceea este proprietatea in cota parte a membrilor asociatiei de proprietari. Asociatia are doar in administrare partile comune. Deci vedeti cine a vandut, asociatia sau proprietarii.
Nu stiu daca vreo banca va accepta un astfel de contract pentru a va acorda creditul.
In zona in care doresc eu sa cumpar au fost contruite 18 astefel de apartamente...10 dintre ele au fost contractate prin programul Prima Casa...oricum voi merge la banca cu actele pe care le am sa vad ce raspuns primesc...puteti sa ma sfatuiti in legatura cu propunerea mea de a face un act aditional sau un contract in legatura cu cele 2 probleme si anume: dreptul de folosinta sa fie transformat in drept de proprietate si unul prin care firma contructoare raspunde de acoperis, nu eu?
Pentru a va da dreptul de proprietate ar trebui ca fiecare proprietar din bloc sa va vanda acea cota parte indiviza pe care o are. Aste se face prin iesirea din indiviziune si modificarea cotei-parte indiviza a proprietarilor pentru spatiul ramas, deci se poate realiza doar in instanta de judecata.
Nu stiu daca constructorul va fi de acord ca el sa aiba obligatia intretinerii acoperisului dar puteti incerca.
Multumesc pentru raspunsul promp...o sa-mi incerc norocul dar...slabe sanse
Cine se mai incanta ca mine la prima vedere sa mai "sape" k tzepe sunt multe....
Buna seara! Eu locuiesc intr-un apartament la mansarda In Berceni. Daca doriti mai multe detalii, va pot ajuta! Si noi dorim sa luam un imprumut de la banca pentru a achita intreaga suma firmei constructoare. Ati reusit sa va interesati la vreo banca?
Mansarda la bloc
daniel26
Care ar fi situatia juridica a apartamentelor de la mansarda? Cumparatorul devine proprietar in toata regula? Cum ajung cei care le construiesc proprietari pe ... (vezi toată discuția)