La mijloc exista o neintelegere. Acoperisul este bun comun si punct. Nu conteaza a cui este mansarda, cine o foloseste sau daca macar exista.
Ce treaba are acoperisul cu mansarda, sau accesul in pod? Raspuns: Nici o legatura.
Nici macar nu se poate discuta pe acesst subiect. Pentru reparatia acoperisului vor participa toti proprietarii in functie de cota parte indiviza.
cristian82 a scris:
1. cum pot afla daca in momentul de fata acoperisul este bun comun si ce documente sa le cer in acest sens?
2. in conditiile in care in urma unei vijelii cade o bucata de acoperis jos si provoaca unele pagube omenesti sau materiale cine raspunde?
3. care este primul pas in repararea acoperisului? ...am inteles ca o sesizare scrisa catre asociatie, se poate si prin Posta cu confirmare de primire? pentru ca nu cred ca imi va scrie nimeni "Am primit un exemplar" si sa semneze.
Va rog sa ma corectati daca gresesc, dar in momentul in care toti locatarii si-au dat acordul pentru vanzarea podurilor in vederea mansardarii nu se intelege acordul de vanzare a spatiului cota parte nu si a acoperisului efectiv, acoperisul este parte a constructiei. Este posibil sa fie mentionat in contractele de vanzare cumparare de atunci si sa fie valabil acum, pentru mine? Eu nu am semnat cu nimeni asa ceva.
Multumesc.
1. E suficienta legea 230/2007 si eventual legi ce privesc normele de constructii. Sincer, n-am auzit pe nimeni sa sustina ca acoperisul nu ar fi parte comuna. E o aberatie.
2. Asociatia, evident.
3. Da, acesta este demersul recomandat.
Rationaentul este corect. Nici se se fi vrut, nu se putea vinde acoperisul.