avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Folosirea uscatorului fara participarea locatarilor la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Folosirea uscatorului fara participarea locatarilor la acoperirea blocului

Buna ziua, am o problema cu locatarii de pe scara privind folosirea uscatorului. Locuiesc la etajul 4 intr-un bloc cu patru etaje, iar in urma cu 16 ani am acoperit blocul impreuna cu vecinul de pe palier fara nici o contributie din partea celorlalti locatari. La momentul respectiv am facut un tabel cu semnatura tuturor vecinilor cum ca nu au participat cu nimic si ca nu au nici o pretentie la pod sau la uscator, care se afla la etajul 4. Intre timp proprietarii s-au schimbat, iar noii proprietari au pretentii la folosirea uscatorului. Exista o lege pentru asa ceva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 20:06, 30 Aprilie 2011
E parte comuna si ca atare au tot dreptul.
Am inteles ca e parte comuna dar pana la urma eu am acoperit blocul din banii mei. Fostii locatari au semnat ca renunta la pod si uscator. Din cate am inteles exista o lege si pentru asa ceva, o sa o caut personal daca dvs. nu stiti de ea. Multumesc!
Nu v-a obligat nimeni sa va folositi banii pentru asa ceva. Este foarte adevarat ca erati direct afectata si stim si noi ce greu se misca lumea cand nu este in cauza, dar asta nu inseamna ca acum sunteti stapana pe partile comune. Cel mult puteti demonstra ca d-voastra ati avansat banii pentru reparatiile respective si ca doriti sa fiti despagubita! Mai mult de atat insa nu se poate face. Si o mare rugaminte, cand dati de acea lege, cu tot respectul pentru timpul d-voastra, va multumesc anticipat daca mi-ati comunica-o si mie, ca dupa cum ati remarcat nu stiu de ea.
Pentru repararea acoperisului, trebuia sa contribuie toti locatarii.
La sectiunea "Documente utile", am postat legislatia la care faceti referire (# Reglementare din 09/11/2007, # Hotărâre nr. 1588 din 19/12/2007, # Lege nr. 230 din 06/07/2007)


Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
TDorina, utilizator
Nu contesta nimeni interesul si efortul dvs materializat prin reparatia acoperisului
Legal acoperisul este parte comuna a carei intretinere reparatie reprezinta responsabilitatea asociatiei de proprietari
Pretentia proprietarilor pentru liberul acces la uscator este intemeiata

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis pionel pionel In blocul in care m-am mutat acum 9 luni avem urmatoarea situatie: la ultimul etaj exista o uscatorie care a fost inchiriata de catre un vecin. In schimbul ... (vezi toată discuția)
Uscătorie în bloc fără asociație de proprietari szende85 szende85 Buna ziua, stam la un bloc cu 4 etaje, care are un uscator la ultimul etaj. Sefa scarii acum mai mult de 10 ani, a cerut locatariilor sa semneze o ... (vezi toată discuția)