Buna ziua, stam la un bloc cu 4 etaje, care are un uscator la ultimul etaj. Sefa scarii acum mai mult de 10 ani, a cerut locatariilor sa semneze o hartie(ciorna), prin care scrie ca daca doamna pune usa termopana, geamuri termopane, zugraveste scara, si pune interfon, o sa fie al ei uscatorul.Dar de atunci in afara de geam si usa , pe care a facut din banii locatarilor, nu a facut nimic,nici macar o sedinta. Eu m am mutat in 2015 in scara, la etajul 4, aveam peretii inundati, asa ca a semnat toti sa adunam bani sa reparam acoperisul. Sa intamplat , este reparat, dupa care am reparat sj subsolul. Acum sefa de scara vrea din banii locatarilor, sa zugraveasca , si sa puna interfoane . Intrebarea mea este: are drept de proprietate acelui uscator,desi n are de ani buni act de vanzare cumparare de la notar? In acel uscatorie , exista multe mizerii adunate locatatiilor . Pot sa cer sa curatam si sa folosim ca uscatorie? Multumesc. O zi buna.
Se poate, dar trebuie vazuta hartia semnata...
Discutati cu un avocat daca altfel nu va intelegeti, o sa va indrume mai bine dupa ce vede ce e scris pe acea hartie...
Si daca ati constitui asociatia ar fi mult mai bine, parerea mea
Uscatoria reprezinta parte comuna care in conformitate cu dispozitiile in vigoare poate fi utilizata exclusiv de catre un proprietar numai cu acordul tuturor proprietarilor si al asociatiei de proprietari prin incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta
Dreptul de proprietate bun imobil se probeaza cu document justificativ=document de achizitie bun imobil,care in cazul dv nu exista
Aveti in vedere ca orice cetatean care detine proprietate are obligatia sa achite impozit aferent,or in cazul in discutie,persoana utilizeaza un spaiu pentru care nu detine nici formalitatile legale si nici nu achita impozit la stat
Daca in partea comuna de condominiu sunt depozitate bunuri personale cu risc,sesizati oficial autoritatea de sanatate publica
Uscatoria
mariafusu
Am citit majoritatea subiectelor in legatura cu uscatoria blocului dar n-am gasit subiectul care ma intereseaza pe mine ,daca un bloc cu 4 nivele exista la ... (vezi toată discuția)