avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema legata de uscatorul de pe etaj din scara de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema legata de uscatorul de pe etaj din scara de bloc

Buna ziua. Numele meu este Mihaela si am rugamintea sa ma ajutati cum sa actionez in urmatoarea situatie: sunt locatar intr-un bloc cu 15 apartamente si acum un an presedintele de scara a inceput sa aduca inbunatatiri in scara de bloc( a pus termopan la usa de la intrare in scara, a pus interfon etc) in schimbul semnaturilor de la intregii locatari pentru uscatorul de la etajul 1. 14 locatari din 15 au semnat, eu nu am semnat pentru aceasta ocupare. ca urmare, astazi in data de 7.08.2010, constat ca presedintele de scara a schimbat deja yala de la uscatorul respectiv, la care aveam si eu acces, fiind situat la acelasi etaj la care ma aflu si eu, ba chiar mai mult mi-a scos o parte din lucruri in casa scarii, fara sa ma anunte iar celelalte lucruri pe care le detin au ramas in uscator, interzicandu-mi accesul la ele. i-am cerut cheia la yala schimbata si el a zis ca e vandut uscatorul si ca nu imi da nicio cheie si mi-a inchis usa in nas fara drept de replica.

va multumesc anticipat si astept raspunsuri de la dumneavoastra

p.s.: m-ar interesa cum sa actionez legal si care sunt pasii ca sa recapat accesul la uscator
Cel mai recent răspuns: mihaela n. , utilizator 14:52, 7 August 2010
Cred ca presedintele asociatiei s-a grabit sa faca imbunatatiri la scara pe banii obtinuti prin vanzarea unui spatiu care apartine tuturor locatarilor. In vederea vanzarii este necesar acordul tuturor proprietarilor.
Unii notari nici nu acepta vanzarea, numai inchirierea in baza O.G. 85/2001 privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari pe considerentul ca sapatiul comun este coproprietate fortata si perpetua asupra partilor comune din imobil care nu poate face obiectul unei instrianari separat de proprietatea privata pe care o deserveste.
Conform art. 11 din OG 85 din 2001 "inchirierea sau folosirea de catre persoane fizice sau juridice a spatiilor aflate in proprietatea comuna a proprietarilor se face numai prin contract de inchiriere sau de folosinta semnat de catre presedintele asociatiei de proprietari, ba baza hotararii adunarii generale a proprietarilor, cu acordul poprietarilor direct afectati."
Legea 230/2007 (care abroga OG 85/2001) spune:
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
Dupa cum observati, nu spune acordul tuturor, ci majoritatii.
In alta ordine de idei, legea nu accepta varianta de vanzare.
nu are dreptul sa va interzica intrarea in acel spatiu intrucat e spatiu comun.
legea nu spune acordul tuturor ci majoritatii intradevar, dar mai spune ca " obligatoriu trebuie acordul proprietarilor direct afectati din vecinatatea spatiului supus inchirierii", iar eu sunt la acelasi etaj cu cel care a ocupat in mod abuziv uscatorul si aveam acces si drept sa folosesc acel uscator, impreuna cu alt vecin de la et 1. in total suntem 3 persoane care suntem direct afectate de actiunile vecinului nostru. sa inteleg ca presedintele de scara comite in momentul de fata o ilegalitate si pot sa il denunt oricand? tinand cont de faptul ca imi restrictioneaza accesul la uscator.
si daca ati putea sa imi spuneti si pasii care trebuie sa ii urmez pentru a reusi sa recapat dreptul de a folosi uscatorul impreuna cu celalalt vecin al meu care este in aceiasi situatie ca si mine. ce trebuie sa facem? cui ne adresam?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari, inchiriere spatiu comun cpop cpop In urma unei sedinte a membrilor asociatiei de proprietari s-a decis (cu 13 voturi pentru si 2 impotriva) inchirierea uscatoriei unei firme. Se poate face ... (vezi toată discuția)
Schimbarea aspectului arhitectural al unui uscator petitemichele petitemichele Buna ziua! As dori sa va intreb despre un spatiu comun,un uscator. Apartamentele de pe un tronson sunt in asa fel proiectate,incat afecteaza unele ... (vezi toată discuția)
Parti comune asociatii proprietari biancab2005 biancab2005 buna ziua. Intrebarea mea este daca pot folosi boxa de la parterul blocului pentru depozitarea bicicletei. Eu stau la etajul 3. Mentionez ca vecinii de la ... (vezi toată discuția)