Buna ziua,
Acum 3 ani am dat un avans de 10 mii de euro pentru un apartament semifinisat in care am mai investit 3000 de euro pentru finisaje. Banii i-am dat in baza unui antecontract facut la notar. Apartamentul nu are carte funciara iar antecontractul s-a tot prelungit in speranta ca vor iesi actele, care nu exista nici in ziua de azi. Firma cu care am facut antecontractul este in insolventa, iar administratorul ei spune ca nu are de unde sa ne dea banii inapoi. De fapt, cand i-am cerut factura si chitanta pe bani a refuzat sa ne dea spunand ca doar nu va plati el TVA la stat pentru noi. In aceste conditii, as putea face o plangere la politie pentru inselaciune? Macar sa nu mai ajunga si alti oameni in situatia noastra. Ce alte solutii ar mai fi, cat de cat in favoarea noastra? Multumesc.
Si nu aveti chitante pe banii dati? In antecontract nu e stipulat un termen de predare la cheie?
Doriti sa pastrati apartamentul in cazul inscrieri in CF sau doriti banii (avans+investitii) ?
Oricum ,nu se poate rezolva decat prin decizie judecatoreasca . Si facuta acum ca peste cativa ani se poate sa va bata la usa 'proprietarul' apartamentului :contract pe apartament
-nu este , extras de cf -nu este ,dovada platii -nu este si atunci ?...aveti 2 saptamani sa va mutati .
Eu maine as merge la politie sa depun o cerere prin care sa-l identifice pe cel care trebuia sa-mi elibereze chitanta pe banii dati.
Chitanta pe bani nu am, decat antecontractul in care omul asta recunoaste ca a primit cei 10 mii de euro de la noi. Apartamentul a fost cumparat semifinisat, investitia (zugravit, gresie, faianta etc.) am facut-o noi. Avand in vedere ca de trei ani de zile tot prelungim termenele in antecontract pentru predarea actelor (omul asta ne tot duce cu zaharelul si ne spune ca vom primi actele peste 6 luni, apoi peste un an si tot asa) am vrea sa ne dea banii inapoi.
Daca as sti ca imi da actele as pastra apartamentul si i l-as plati.
Oricum el si-a bagat firma in insolventa si acum a aparut o alta firma care a preluat constructia si cu care ar urma sa fac un nou antecontract si sa primesc si factura si chitanta pe banii dati. Ar fi bine sa fac asta? E legal? Poate peste un an sau doi si firma asta va fi in insolventa si va aparea alta si tot asa.
E o mare incurcatura si m-am gandit ca poate ne da cineva o solutie favorabila noua, pe noi ne depaseste deja problema asta. Am consultat si doi avocati deja si nici unul nu a vrut sa se complice, nu au stiut (sau nu au vrut) sa ne dea o "solutie finala".
Adresati-va unui avocat caruia sa-i prezentati toate actele (precontract ,chitante pt materiale ,etc) ,adica sa vada ce acte aveti si care este tot contextul .
Nu reiese cine a cerut prelungirea ,cine ce suma are de dat conform precontractului si cui ,sau ce termene sunt inscrise .