Buna ziua,
In noiembrie 2012 am incheiat un antecontract pentru un apartament cu 2 camere, semifinisat, situat la mansarda unui bloc, fara acte finale, adica fara carte funciara, cu o firma al carei unic asociat si administrator este un domn. Am dat un avans mare, de 10.000 de euro, si l-am finisat noi, cu inca vreo 3000 de euro. Urma sa primim actele finale sau avansul plus investitiile inapoi in februarie 2013. Nu am primit nici una, nici alta, astfel ca am prelungit antecontractul pana in august 2013, iar apoi pana in august 2014.
Una dintre probleme este ca locatarii blocului respectiv nu mai vor sa merga la notar si sa-si cedeze fiecare partea lui de mansarda. Apoi, domnul ne-a anuntat acum o luna ca firma lui este in insolventa si toate afacerile sale vor fi preluate de o alta firma. A zis ca trebuie sa mergem la notar si sa facem un alt antecontract, iar el este obligat acum sa ne dea factura pe avansul de 10.000 de euro si noi trebuie sa platim notarului 1% din valoarea apartamentului (23.500 de euro). Pana acum am platit cate 50 de lei pentru primul antecontract si pentru prelungiri.
Este adevarat ca asa se procedeaza acum la notar in privinta antecontractelor? Ce am putea sa facem ca sa iesim din situatia asta, si sa ne vedem ori actele, ori macar avansul inapoi? Acest domn ne-a spus ca el nu are de unde sa ne dea banii inapoi si ca daca il dam in judecata, nu o sa recuperam nimic, pentru ca el nu mai are nimic pe numele sau.
Mansarda unde s-au construit apartamentele fiind inca a locatarilor, se poate sa fim scosi in strada de catre banca sau stat sau de domnul acesta?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns:
pauladyana , utilizator
13:46, 17 Aprilie 2014