avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare avans cumparare apartament
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare avans cumparare apartament

Buna ziua!

Acum mai bine de trei saptamani am fost cu o agenta imobiliara sa vad un apartament. Mi-a placut apartamentul, pozitia, doar ca apartamentul se afla intr-un bloc nou. Blocul este in proportie de 90% finalizat, apartamentele sunt la stadiul de semifinisat, dar racordarile la utilitati nu sunt inca realizate, iar despre receptia cladirii este in ceata.

Am semnat atunci un antecontract "de mana" cu dezvoltatorul imobiliar, in trei exemplare si cu semnaturile dezvoltatorului, ale agentei imobiliare si a mea; am dat cu chitanta de mana 1000 EURO dezvoltatorului. In antecontract am pus anumite clauze, printre care si aceea ca in termen de 60 de zile de la semnarea promisiunii de vanzare-cumparare se va face si intabularea in CF.

Bun, a venit si ziua in care a trebuit sa semnam si actele in fata notarului. Am stat 4 ore in fata notarului, discutand pe clauzele contractului; imi place sa fie stabilit totul in detaliu, mai ales in actele notariale. Stabilisem ca la momentul in care ma voi muta, voi vira dezvoltatorului 10.000 de euro, termenul de mutare fiind bineinteles precedent celui de obtinere a CF. Din termenul de doua luni prevazut pentru obtinerea CF-ului s-a ajuns la 4 luni. Am cerut apoi ca dansii sa imi ramburseze dublul avansului, daca in termen de 4 luni nu imi dau CF-ul, adica 20.000 EURO. S-au "buricat" cand am venit cu asemenea pretentie. Am zis, ok, treaca de la mine, imi dati CF-ul in 6 luni, dar se mentine clauza cu dublul avansului, dar tot nu le-a convenit, vroiau sa imi dea 2000 EURO ca despagubire pt chestia asta. In concluzie m-am vazut nevoit sa renunt la ideea de a continua, si am cerut sa imi returneze suma de 1000 EURO. Aici m-am trezit de refuzul lor, si de "daca vrei banii aia inapoi, numai in instanta ai sa-i vezi".

Cum sa procedez pentru a-mi recupera cei 1000 de euro pe care i-am dat dezvoltatorului la antecotractul de mana?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:29, 1 Noiembrie 2015
Daca amiabil nu puteti solutiona,ramane varianta notificarii oficiale,eventual procedura de mediere si in final actiune in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in bloc nou tarnauc tarnauc Doresc sa achizitionez un apartament intr-un bloc nou in Iasi, aflat in constructie. Termenul de predare al acestuia este septembrie 2016. Dezvoltatorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Rezervare apartament in bloc in construita neonorata stefan90 stefan90 Buna ziua, Am dat un avans dezvoltatorului pentru rezervarea apartamentului in blocul in constructie (2000 euro), si am specificat ca voi mai aduce inca ... (vezi toată discuția)