avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezervare apartament in bloc in construita neonorata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezervare apartament in bloc in construita neonorata

Buna ziua,

Am dat un avans dezvoltatorului pentru rezervarea apartamentului in blocul in constructie (2000 euro), si am specificat ca voi mai aduce inca 4000 euro in interval de 3 saptamani pentru a reprezenta 5% din suma totala, din acest motiv agenta lui imobiliara mi-a facut o foaie de mana cu semnatura ei prin care atesta faptul ca ea a luat acesti 2000 euro pentru apartamentul nr. X de la etajul 2.

Problema care a aparut este ca dezvoltatorul a avut o alta discutie cu cineva si i-a promis lui verbal vanzarea apartamentului in cauza de la etajul 2 (aceea persoana presupun ca a dat un avans mai mare decat mine mai demult), si dezvoltatorul ma obliga sa iau alt apartament cu aceleasi dimensiuni dar la etajul 1 (sub asta), ceea ce nu vreau (ptr ca urasc parterul si etajul 1).

In cazul asta, din punct de vedere legal, ce optiuni am ca sa-l oblig sa-si onoreze rezervarea si sa-mi vanda apartamentul de la etajul 2?

PS: eu nu vreau banii inapoi, eu vreau sa-si onoreze intelegerea ca sa pot achizitiona apartamentul in cauza de la etajul 2.

Multumesc anticipat de ajutor!
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2017
stefan90, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:55, 16 Iunie 2017
Buna seara,
1. Nu stiu ce inseamna 2k euro, stiu doar limba romana si franceza.
2. Daca acel antecontract nu este onorat si este semnat de cel care urmeaza a vine, atunci va puteti adresa instantei in sensul art. 1544 C.civ.
3. Daca acel inscris este semnat de orice alta persoana atunci va trebui sa va adresati instantei pentru recuperarea sumei acea persoana parand a nu avea calitatea de vanzator si deci ne putandu-i-se impune plata dubla a arvunei!
2k euro = 2000 euro.

Eu nu doresc banii inapoi (el deja mi-a spus ca mii restituie daca trebuie), eu vreau sa cumpar apartamentul asta de la etajul 2!

Persoana care a semnat foaie este agenta imobiliara, nu dezvoltatorul.
Daca acel antecontract a fost semnat de cineva care avea dreptul sa se oblige ca vinde atunci puteti sa solicitati prin instanta sa va dea acel apartament sau, chiar daca este legal antecontractul si nu pot sa-l onoreze va puteti solicita dublul sumei.
Daca nu e semnat de cineva legal atunci incercati sa va recuperati banii1
Daca aveti nelamuriri consultati un avocat care, dupa ce vede actele, va poate da toate detaliile asupra situatiei.
Agentul de vanzari nu stiu daca are mandat sa si semneze antecontracte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare elisabeta25 elisabeta25 Am incheiat un antecontrant pentru achizitionarea unei case la data de 14.10.14.la data semnarii prezentului antecontract s\'a acontat suma de 3000 de euro si ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara ContSters110226 ContSters110226 buna ziua. Caut sa imi cumpar un apartament cu 3 camere. Am gasit o agentie prin ceva cunostinte. Dupa cateva vizite agentia ne-a gasit un apartament. Am facut ... (vezi toată discuția)
Restituire avans prima casa alexandranicu74 alexandranicu74 Bună ziua. Eu și soțul meu ne confruntam cu o problema și as dori un sfat, sau în ce direcție s o luam va rog. Mai exact, anul trecut am dat avansul pt ... (vezi toată discuția)