avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare cumparare

Am incheiat un antecontrant pentru achizitionarea unei case la data de 14.10.14.la data semnarii prezentului antecontract s'a acontat suma de 3000 de euro si se v'a suplimenta cu suma de 2000 pana la data de 17.10.14.suma restanta a ramas sa fie achitata pana la data de 15.12.2014 dar eu astept sa vand alt imobil.daca nu se va putea sa achit restul sumei exista vreo posibilitate sa primesc acest avans de 5000 de euro inapoi? Acest antecontract a fost semnat doar intre mine, agentia si vanzatorul fara notar.va rog frumos sa imi raspunde'ti.multumesc
Cel mai recent răspuns: elisabeta25 , utilizator 20:32, 22 Noiembrie 2014
Cum e trecuta suma? Avans sau arvuna?
Este important să cunoşti diferenţa dintre un acord de arvună şi avans. Conform legislaţiei, în cazul în care vînzătorul s-a răzgîndit să-ţi vîndă imobilul la achitarea arvunei eşti în drept să ceri restituirea sumei duble, iar la achitarea avansului, doar suma avansului. În cazul în care te-ai răzgîndit să procuri imobilul, arvuna sau avansul nu se restituie de către vînzător;
Suma este trecuta ca avans.eu nu m-am razgandit sa cumpar imobilul dar daca nu pot restitui restul de bani pana la data limita stipulata pe antecontract exista vreo cale legala sa recuperez avansul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
elisabeta25, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dublei arvune paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, In cazul in care am incheiat un antecontract, iar vanzatorul nu si-a respectat obligatia de a incheia actul notarial (vanzare-cumparare teren), eu ... (vezi toată discuția)
Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament prin \\"prima casa\\" si actualul proprietar este in urmatoarea situatie: restante la intretinere (in jur de 10.000 ... (vezi toată discuția)