avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire avans prima casa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire avans prima casa

Bună ziua. Eu și soțul meu ne confruntam cu o problema și as dori un sfat, sau în ce direcție s o luam va rog.
Mai exact, anul trecut am dat avansul pt prima casa, anul acesta în primăvara trebuia sa ne mutam, iar apartamentul nu este gata. Dorim sa ne recuperam avansul deoarece nu mai putem aștepta pana acesta va fi gata, plus ca am vorbit și cu alți vecini care ne au spus de niște nereguli. În contract este specificat ca dacă nu se respecta data finalizării sunt obligați sa ne dea banii înapoi. Am fost și am vb cu agentul căruia am vrut sa i dau o notificare scrisa și mi a spus sa i las foaia și ma va suna el când vine dezvoltatorul și vede despre ce e vb. Nu am vrut sa i las foaia și i am trimis o prin posta. Nu au ridicat coletul, drept urmare a venit retur. Apoi am fost sunați de către agent și ne a spus sa mergem sa reziliem contractul. Dacă reziliem contractul, mai sunt șanse sa ne dea banii înapoi?Ar trebui sa apelam la o mediere, sau ce putem face? Va mulțumesc pt eventualele răspunsuri.
Rezolutiunea antecontractului, caci despre aceasta sanctiune discutam , in speta , intervine din culpa promitentului -vanzator, care nu a executat lucrararea , la termenul stipulat in contract.

Observati dumneavoastra clauza contractuala cu privire la arvuna .

Ati mentionat ca se restituie dublul sumei de bani remise , ori doar avansul remis ?

Contractul reglementeaza drepturile si obligatiile partilor semnatare.

Avansul (ori dublul sumei de bani remise ) trebuie restuit, cata vreme dumneavoastra ati manifestat buna -credinta in executarea obligatiilor ce va incumba.

Conventiile trebuie executate cu buna credinta, in acord cu dispozititiile legale.

De rea credinta a fost dezvoltatorul imobiliar, care nu a respectat termenul de predare a lucrarii.

Daca nu survine rezilierea conventionala, va puteti adresa instantei de judecata.

Instanta de judecata nu poate pronunta o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare,cata vreme imobilul nu a fost finalizat.

(nu sunt intrunite toate cerintele imperative ale legii pentru a opera transferul dreptului de proprietate).

Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezervare apartament in bloc in construita neonorata stefan90 stefan90 Buna ziua, Am dat un avans dezvoltatorului pentru rezervarea apartamentului in blocul in constructie (2000 euro), si am specificat ca voi mai aduce inca ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă ,,declarația părților prin care se renunță la caracterul de arvună al tuturor sumelor de bani achitate cu titlul de avans''? Carolynn Carolynn Ce înseamnă declarația părților prin care se renunța la caracterul de arvună al tuturor sumelor de bani achitate cu titlul de avans (vezi toată discuția)
Vânzătorul vrea sa ne restituie avansul pentru locuinta Ancuta Diana Ancuta Diana Bună ziua! Am plătit avans 8500 euro pentru o locuință și astăzi vânzătorul ne a sunat sa ne anunțe ca nu o sa și respecte termenul de predare și ca ... (vezi toată discuția)