avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzătorul vrea sa ne restituie avansul pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzătorul vrea sa ne restituie avansul pentru locuinta

Bună ziua! Am plătit avans 8500 euro pentru o locuință și astăzi vânzătorul ne a sunat sa ne anunțe ca nu o sa și respecte termenul de predare și ca acesta ar estima ca undeva după 9 luni de la termenul stabilit și care avem și acte notariale , dar nici atunci nu garantează ca ar fi gata. El susține ca are ceva bani blocați din cauza unei modificari de lege (nu am înțeles mai nimic, dar ăsta e ideea) și ca trebuie sa urgenteze construcția altor lucrări ca sunt prioritare...Și ca aceasta unde se afla imobilul pt care am plătit acontul o sa înceapă abia în perioada în care trebuia practic predata. Ideea este ca nu am încredere în ceea ce spune...Și nu mi se pare corect doar sa ne primim pur și simplu avansul dat inapoi, pentu ca în contract era stipulat faptul ca dacă cumparatoral se răzgândește își pierde aceasta suma data avans la constructor. De asemenea este stipulat ca vânzătorul dacă de rea credință nu își respecta termenul de predare este obligat sa plătească cumpăratorului dublul sumei-avans.
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 09:12, 26 August 2017
Nu aveti ce face decat sa primiti banii dati ca avans apoi sa-l dati in judecata pe vanzator pt diferenta pana la dublul avansului conform antecontractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructorul vrea să ne dea avansul înapoi Ancuta Diana Ancuta Diana Buna ziua! Ma confrunt ch o problemă. Am plătit de 3 luni și ceva un avans pentru o locuinta , suma de 8500 euro. Am făcut un precontract la notar . ... (vezi toată discuția)
Casa noua - ajutor magyari magyari Povestea, pe scurt, este urmatoarea: Am vazut niste case dragute, m-am interesat putin despre constructor, dupa care am batut palma. Ideea a fost sa semnam ... (vezi toată discuția)
Pacaliti de agentia imobiliara mihaela_andrei25 mihaela_andrei25 Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament la o agentie imobiliara in urma caruia am dat un avans de 1000euro, urmand ca in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)