avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lnselaciune cu un antecontract
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lnselaciune cu un antecontract

Buna ziua,
Acum 3 ani am dat un avans de 10 mii de euro pentru un apartament semifinisat in care am mai investit 3000 de euro pentru finisaje. Banii i-am dat in baza unui antecontract facut la notar. Apartamentul nu are carte funciara iar antecontractul s-a tot prelungit in speranta ca vor iesi actele, care nu exista nici in ziua de azi. Firma cu care am facut antecontractul este in insolventa, iar administratorul ei spune ca nu are de unde sa ne dea banii inapoi. De fapt, cand i-am cerut factura si chitanta pe bani a refuzat sa ne dea spunand ca doar nu va plati el TVA la stat pentru noi. In aceste conditii, as putea face o plangere la politie pentru inselaciune? Macar sa nu mai ajunga si alti oameni in situatia noastra. Ce alte solutii ar mai fi, cat de cat in favoarea noastra? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pauladyana , utilizator 16:50, 16 Februarie 2015
Va puteti adresa instantei civile, in vederea pronuntarii unei hotarari, care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.

Instanta de judecata va pronunta o hotararea care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.

Când una dintre părţile care au încheiat o promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.

(trebuie să fie îndeplinite toate condiţiile necesare pentru transmiterea dreptului de proprietate).

Dacă promitentul refuză să încheie contractul promis, instanţa, la cererea părţii care şi-a îndeplinit propriile obligaţii, poate să pronunţe o hotărâre care să ţină loc de contract, atunci când natura contractului o permite, iar cerinţele legii pentru validitatea acestuia sunt îndeplinite.

Din expunerea dumneavoastra, nu poate fi angajata raspunderea penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.

Succes.

Doi avocati au vazut actele pe care le avem si nu au vrut sa se implice in solutionarea problemei. Prelungirea este ceruta de administratorul firmei intrata in insolventa. Conform precontractului in cazul in care el nu-si respecta promisiunea (predarea actelor in iunie anul acesta) el trebuie sa-mi inapoieze cei 10 mii de euro, investitia si o penalitate de 500 de euro. Actele nu o sa le primesc si banii nici atat. O sa mai caut in oras un avocat, poate am noroc de data acesta. Va multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract apartament catalin71 catalin71 Buna ziua ! Am semnat un precontract la un apartament urmand ca la o data ulterioara cand achit diferenta proprietarul sa semneze contractul final. Acesta ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un antecontract vanzare - cumparare pauladyana pauladyana Buna ziua, In noiembrie 2012 am incheiat un antecontract pentru un apartament cu 2 camere, semifinisat, situat la mansarda unui bloc, fara acte finale, adica ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament luciavonella luciavonella am cumparat una apartament nou,ca acte am decit actul aditional la antecontractul de vanzare -cumparare cit este de valabil (vezi toată discuția)