avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumpararea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumpararea unui apartament

am cumparat una apartament nou,ca acte am decit actul aditional la antecontractul de vanzare -cumparare cit este de valabil
Cel mai recent răspuns: luciavonella , utilizator 11:52, 13 Noiembrie 2015
Bună ziua. Apartamentul, fiind un bun imobil, nu se poate cumpăra valabil decât prin contract de vânzare-cumpărare autentificat la notar public. Dacă aveți Antecontract de vânzare-cumpărare, solicitați vânzătorului să mergeți să perfectați vânzarea la notar, dacă nu dorește îl puteți acționa în instanță pentru a obține o hotărâre judecătorească care să țină loc de contract de vânzare-cumpărare autentificat.
act aditional la antrecontactul de vanzare-cumparare este autentificat la notar ce valoare are
ce act aditional, cititi ce scrie pe el si va dati seama singur ce aveti de facut si cand.
Doar actul adițional este autentificat la notar? Antecontractul ar trebui să fie tot în formă autentică. Vă sfătuiesc să mergeți la un avocat să verifice documentele și să vă spună ce aveți de făcut.
Când una dintre părţile care au încheiat o promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.

(trebuie să fie îndeplinite toate condiţiile necesare pentru transmiterea dreptului de proprietate).

Dacă promitentul refuză să încheie contractul promis, instanţa, la cererea părţii care şi-a îndeplinit propriile obligaţii, poate să pronunţe o hotărâre care să ţină loc de contract, atunci când natura contractului o permite, iar cerinţele legii pentru validitatea acestuia sunt îndeplinite.



Alte discuții în legătură

Antecontract eren eren anul trecut pe data de 27 otombrie am facut un antecontract cu mostenitorul casei.i-am dat avans jumatate din suma.mostenitorul trebuia sa faca actele necesare ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare MMariaS MMariaS Este valabila o promisiune de vanzare imobiliara sub semnatura privata si in prezenta unui avocat ?Sunt intr-un proces de revendicare teren ,apelul l-am ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare- cumparare MADALINAOPREA2000 MADALINAOPREA2000 In noiembrie 2014 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare imobil cu teren cu plata unui avans pentru a-si putea perfecta actele in decurs de ... (vezi toată discuția)