avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract

anul trecut pe data de 27 otombrie am facut un antecontract cu mostenitorul casei.i-am dat avans jumatate din suma.mostenitorul trebuia sa faca actele necesare pentru actul de vanzare cumparare pana pe data de 27 mai dar au intervenit niste probleme in legatura cu terenul pe care e construita casa.cand a expirat data antecontractului am fost la notar si am intrbat daca e vreo problema si mia zis ca nu ca pot sa mai astept 5 luni si jumatate.ce trebuie sa fac pentru ca se fac 5 luni?pot sa mai astept ,spunetimi ce trebuie sa fac in situatia asta nu vreau sa-mi pierd avansul e suma destul de mare ptr mine.
Cel mai recent răspuns: eren , utilizator 12:43, 12 Noiembrie 2013
Instanta de judecata va pronunta o hotararea care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.

Când una dintre părţile care au încheiat o promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.

(trebuie să fie îndeplinite toate condiţiile necesare pentru transmiterea dreptului de proprietate).




Dacă promitentul refuză să încheie contractul promis, instanţa, la cererea părţii care şi-a îndeplinit propriile obligaţii, poate să pronunţe o hotărâre care să ţină loc de contract, atunci când natura contractului o permite, iar cerinţele legii pentru validitatea acestuia sunt îndeplinite.

Succes.


dar pot sa mai astept?proprietarul mia spus ca trebuie sa mai faca cadastrul.e vreo problema daca mai astept

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract si obligatii EnciuAlexandra EnciuAlexandra Buna ziua! Am incheiat un antecontract pt vanzarea unui apartament. Am primit avans 10.000e si restul de plata urmeaza sa I primesc o parte cash si restul ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare =cumparare leus leus iN LUNA APRILE 2015 AM FACUT O PROMISIUNE DE VINZARE pt suma de 325oo lei(SUNT VANZATOR) sub semnatura privata, pentru un imobil, pt care s-a perceput un acont ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut in vederea obtinerii unei hotarari de recunoastere a calitatii de proprietar ? ilenuta1963 ilenuta1963 Am facut un act de antecontract de vinzare-cumparare cu unul dintre coproprietari pentru cota ei indiviza . Am chemat-o la notar sa facem actul final , acolo a ... (vezi toată discuția)