avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoladd

Activitate Nicoladd

Buna,

Am fost citat in vederea prezentarii la inspectoratul de politie Caras-Severin, fara a se mentiona ceva legat de camera la care sunt chemat, calitatea in care sunt chemat, iar la obiectul cauzei se mentioneaza "PREZENTA DE INDATA", semnata de organul de politie judiciara.

Citatia a fost emisa astazi, iar data in care trebuia sa ma prezint este tot astazi. Problema esta ca eu sunt in Bucuresti de cativa ani (in buletin am domiciliul tot in Caras) si merg in orasul natal foarte rar, in weekenduri de obicei si nu ma pot deplasa din cauza slujbei. Ce demersuri ar trebui sa fac, tinand cont ca nu vreau sa se emita un mandat de aducere sau ceva de genul?

Am citit in alte discutii ca este o eroare nespecificarea calitatii sau a obiectului cauzei, dar asta nu ma poate absolvi de indatorirea de a ma prezenta, dar in cazul acesta absurd in care primesc astazi citatie pentru astazi, aflandu-ma la 500km distanta, care este solutia pentru medierea situatiei?

Am aflat ca s-au facut descinderi serioase in orasul natal astazi si perchezitii la oameni suspectati ca ar forma un grup ce se ocupa cu traficul de droguri si printre acestia sunt persoane cunoscute sau chiar prieteni, orasul find foarte mic (deci imi este destul de clar ca acesta ar fi motivul citatiei), iar cu unul dintre ei am comunicat foarte mult in ultima saptamana, pentru ca i-am imprumutat niste bani si incercam sa i recuperez.

Ma gandesc sa imi trimit unul din parinti la sectie maine sa anunte ca pot doar in weekend sa ma prezint sau are vreun sens sa cer formarea unei comisii in Bucuresti? E o varianta. Cat de repede se poate emite un mandat de aducere in cazul unui proces de genul si daca se emite, m-ar lua cineva de la Bucuresti sa ma duca acolo? Drumul dus intors ar costa minim cateva sute de RON, indiferent de mijlocul de transport.
Se presupune urmatorul caz ipotetic in care s-a fondat Exemplu SA formata din 7 actionari. 2 dintre ei (care in fond sunt de fapt aceeasi "entitate" reprezentata de ea insasi si o ruda apropiata) au 55% si 4%, restul actionarilor de acolo mai departe, procente intre 4% si 10%.

In momentul de fata singurul act aditional pe langa cele normale necesare in fondarea unei societati pe actiuni este unul care stipuleaza ca nimeni nu isi poate preda actiunile la cineva din exterior.

Acum, in urma unor discutii cu terte parti, am auzit diverse scenarii prin care cei 2 actionari care impreuna au 59% (si investitorii de drept) pot face tot felul de scheme din glezna in defavoarea noastra, precum:

1) Infuzie de capital (in momentul acesta actiunile au valoare nominala de 20.000 EUR; ce se intampla daca investitorul face o emisie de actiuni sau intr-un fel sau altul sa zicem adauga inca 1 milion de euro la capitalul firmei? Cineva care are 4% din actiuni va avea doar 0,08?)

2) Am auzit varianta in care un domn avea 15% din actiunile unei firme, dar niciodata nu si-a vazut banii din dividente pentru ca asa s-a votat, iar ceilalti actionari isi scoteau banii de pe dividente prin investirea lor in alte firme externe pe care le falimentau sau ceva similar. E posibil?

3) Exceptandu-i pe cei 2 investitori, toti ceilalti actionari apar ca administratori la registrul comertului. Cu ce ii avantajeaza pe cei 2 si dezavantajeaza pe restul de 5?

4) Board-ul executiv poate fi schimbat in orice moment de actionarii cu procent majoritar? De exemplu cei 2 ar putea schimba in orice moment board-ul si chiar daca restul sunt actionari, sa decida ca nu se dau dividentele ci se reinvestesc si sa faca o schema precum cea in cazul domnului cu 15%?

Cunoasteti si alte metode de "evaziune" prin care actionarii majoritari pot pleca cu tot sau cu mai mult decat se cuvine?

Multumesc!

PS: Nu am avut tangente cu domeniul juridic pana de foarte curand asa ca scuzati-mi orice greseala sau mod aberant de exprimare.