avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie fara mentiune referitoare la calitate sau ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie fara mentiune referitoare la calitate sau obiectul cazului

Buna,

Am fost citat in vederea prezentarii la inspectoratul de politie Caras-Severin, fara a se mentiona ceva legat de camera la care sunt chemat, calitatea in care sunt chemat, iar la obiectul cauzei se mentioneaza "PREZENTA DE INDATA", semnata de organul de politie judiciara.

Citatia a fost emisa astazi, iar data in care trebuia sa ma prezint este tot astazi. Problema esta ca eu sunt in Bucuresti de cativa ani (in buletin am domiciliul tot in Caras) si merg in orasul natal foarte rar, in weekenduri de obicei si nu ma pot deplasa din cauza slujbei. Ce demersuri ar trebui sa fac, tinand cont ca nu vreau sa se emita un mandat de aducere sau ceva de genul?

Am citit in alte discutii ca este o eroare nespecificarea calitatii sau a obiectului cauzei, dar asta nu ma poate absolvi de indatorirea de a ma prezenta, dar in cazul acesta absurd in care primesc astazi citatie pentru astazi, aflandu-ma la 500km distanta, care este solutia pentru medierea situatiei?

Am aflat ca s-au facut descinderi serioase in orasul natal astazi si perchezitii la oameni suspectati ca ar forma un grup ce se ocupa cu traficul de droguri si printre acestia sunt persoane cunoscute sau chiar prieteni, orasul find foarte mic (deci imi este destul de clar ca acesta ar fi motivul citatiei), iar cu unul dintre ei am comunicat foarte mult in ultima saptamana, pentru ca i-am imprumutat niste bani si incercam sa i recuperez.

Ma gandesc sa imi trimit unul din parinti la sectie maine sa anunte ca pot doar in weekend sa ma prezint sau are vreun sens sa cer formarea unei comisii in Bucuresti? E o varianta. Cat de repede se poate emite un mandat de aducere in cazul unui proces de genul si daca se emite, m-ar lua cineva de la Bucuresti sa ma duca acolo? Drumul dus intors ar costa minim cateva sute de RON, indiferent de mijlocul de transport.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2017
Nicoladd, utilizator
Luati legatura cu organul judiciar care a emis citatia sa va programeze in alta zi daca sunteti in imposibilitate de prezentare, intrebati si de calitatea in care sunteti chemat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie-mandat de aducere oltul oltul politia,parchetul nu poate sa emite mandat de aducere fără ca să fiu citat inainte? (vezi toată discuția)
Cand se emite mandatul de aducere? Antonia01 Antonia01 Buna ziua, As dori daca se poate sa imi explicati care sunt situatiile in care se emite un mandat de aducere? Sa fiu mai explicita, o persoana a fost adusa ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea unui martor la audiere mihaelaa.roxana mihaelaa.roxana am fost anuntata telefonic sa ma prezint la politie in calitate de martora,intr-o ancheta, in decursul anului trecut de 2 ori.m-am prezentat de fiecare data cu ... (vezi toată discuția)