avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... neprezentarea unui martor la audiere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

neprezentarea unui martor la audiere

am fost anuntata telefonic sa ma prezint la politie in calitate de martora,intr-o ancheta, in decursul anului trecut de 2 ori.m-am prezentat de fiecare data cu promptitudine.la un an de zile am fost anuntata ca trebuie sa ma prezint iarasi.nu ma pot deplasa mereu de fiecare data cand domnii de la politie vor.si in fond si la urma urmei ei au spus ultima oara ca nu o sa ma mai cheme.ce ar putea sa se intample daca nu ma mai prezint?va multumesc!
S-ar putea sa fiti amendata.In aceiasi masura puteti sa va pastrati dreptul la tacere si sa faceti declaratii numai in prezenta unui aparator. Esential este sa spuneti adevarul.
Art. 83: Obligatia de prezentare
(1) Persoana chemata ca martor este obligata sa se infatiseze la locul, ziua si ora aratate in citatie si are datoria sa declare tot ce stie cu privire la faptele cauzei.
In cazul in care nu va prezentati exista posibilitatea de a fi sanctionata cu amenda judiciara.
dar am spus de fiecare data adevarul,nu asta e problema.problema e ca nu pot merge de fiecare data cand vor dansii.cam ce amenda e vorba?o sa primesc sigur o amenda sau...?
am spus da. Eventual stabiliti cu organul de cercetare penala data cand puteti sa fiti prezenta la audieri.
am inteles.ati spus prima oara ca s-ar putea sa fiu amendata.dar daca e sigur ce sa fac atunci decat sa merg?

Alte discuții în legătură

Citatie ca martor in proces penal - e obligatoriu sa ma prezint in alt oras? narcys105 narcys105 continutul: ministerul internelor si reformei administrative IGPR - D.GP.M.B - 17CI5 POLITIE Sectia 17 politie - bic Dosar penal nr 1569582/2008 ... (vezi toată discuția)
Martor cu avocat Titel10 Titel10 Sunt citat ca martor intr-un proces penal (fond); trebuie sa ma duc personal sau pot sa trimit un avocat? (cu alte cuvinte daca se prezinta avocatul sa nu ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de martor alexeevici alexeevici Buna ziua! As vrea sa stiu ce mi se poate intampla daca nu ma prezint in instanta dupa ce am fost citat in calitate de martor. Detalii: Anul trecut ... (vezi toată discuția)