avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... neprezentarea unui martor la audiere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

neprezentarea unui martor la audiere

am fost anuntata telefonic sa ma prezint la politie in calitate de martora,intr-o ancheta, in decursul anului trecut de 2 ori.m-am prezentat de fiecare data cu promptitudine.la un an de zile am fost anuntata ca trebuie sa ma prezint iarasi.nu ma pot deplasa mereu de fiecare data cand domnii de la politie vor.si in fond si la urma urmei ei au spus ultima oara ca nu o sa ma mai cheme.ce ar putea sa se intample daca nu ma mai prezint?va multumesc!
. În acest caz se va emite o citaţie oficială de către organul judiciar, care va fi transmisă la domiciliul dumneavoastră sau la locul în care puteţi fi găsit.

Citaţia este individuală şi va trebui să cuprinsă următoarele menţiuni:

- denumirea organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată care emite citaţia, sediul acestora, data emiterii şi numărul dosarului;

- numele şi prenumele dumneavoastră, calitatea în care aţi fost citat, respectiv cea de martor şi obiectul cauzei în care urmează să depuneţi mărturie;

- adresa dumneavoastră completă (localitate, judeţ, stradă, nr. apartament, sector, eventual judeţ, comună, sat);

- ora, ziua, luna, anul, locul unde urmează să vă prezentaţi, invitaţia de a vă prezenta la data şi locul indicat;

- atenţionarea dumneavoastră că în caz de neprezentare urmează să suportaţi consecinţele legale, respectiv aplicarea unei amenzi judiciare conform art. 198 alin. 3 lit. c din Codul de procedură penală;

- semnătura celui care emite citaţia.

3. Prezenţa în faţa organului judiciar care v-a citat legal este foarte importantă, întrucât mărturia dumneavoastră va contribui la clarificarea faptelor şi aflarea adevărului.

- dacă prezenţa ori ascultarea dumneavoastră este necesară într-o cauză, iar, anterior, deşi aţi fost legal citat nu v-aţi prezentat, organul de urmărire penală sau instanţa de judecată poate dispune aducerea dumneavoastră pe baza unui mandat de aducere care se va executa prin organele poliţiei

Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
pai nu am fost ciata,doar anuntata telefonic.in cazul acesta nu trebuie sa ma prezint?
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
mihaelaa.roxana, utilizator
Va prezentati numai daca doriti, in cazul in care ati fost contactata doar telefonic. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie ca martor in proces penal - e obligatoriu sa ma prezint in alt oras? narcys105 narcys105 continutul: ministerul internelor si reformei administrative IGPR - D.GP.M.B - 17CI5 POLITIE Sectia 17 politie - bic Dosar penal nr 1569582/2008 ... (vezi toată discuția)
Martor cu avocat Titel10 Titel10 Sunt citat ca martor intr-un proces penal (fond); trebuie sa ma duc personal sau pot sa trimit un avocat? (cu alte cuvinte daca se prezinta avocatul sa nu ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de martor alexeevici alexeevici Buna ziua! As vrea sa stiu ce mi se poate intampla daca nu ma prezint in instanta dupa ce am fost citat in calitate de martor. Detalii: Anul trecut ... (vezi toată discuția)