Buna ziua,
in urma unui proces, faza de apel, in care nu m-am prezentat, am vazut pe internet sumarul de mai jos:
"Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că: Obligă debitorul la 400 lei cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.08.2016.Tip solutie: Hotarare; Data ultimei modificari 01.11.2016".
Ultimul plic pe care l-am primit de la Tribunal acasa a fost prin iunie-iulie in care eram citata sa ma prezint la Tribunal altfel nu o sa mai primesc nici o instiintare acasa (sau asa ceva). Precizez ca nu am avut avocat in proces.
Va rog frumos sa-mi spuneti, daca se poate, in cat timp trebuie sa platesc banii? Sper ca nu am depasit termenul limita, dar abia acum am gasit hotararea pe internet.
Pana la urma tot nelamurita am ramas. Va rog frumos sa-mi spuneti unde trebuie sa fac plangere penala si unde ma pot adresa pentru a afla mai multe despre "alienarea parentala"?!
Copilul ma accepta foarte bine in absenta tatalui. Chiar ea mi-a spus la un momen dat ca daca tatal nu o lasa la mine sa-l dau in judecata!!! M-a socat. Ei ii este teama sa nu-si supere ea direct tatal.
As fi facut asta. Dar am inteles ca dupa ce copilul implineste 12 ani este decizia lui daca mai "vrea" sa-si vada mama sau nu si nici un judecator nu ii poate impune asta. Nu am dreptate? Daca judecatorul stabileste un program de vizite poate acesta fi respectat impotriva asa zisei "vointe" a copilului? Cum am mai precizat, fata nu vrea sa-si "dezamageasca" tatal.
Nu stiu unde sa ma adresez legat de alienarea parentala. Ati putea sa-mi indicati o institutie sau ceva de genul?
Autoritatea tutelara trebuie sa faca un raport in acest sens si aproape sigur nu o sa va permita sa "impartiti" copiii. Din acest motiv divortul la notar nu se va putea finaliza si o sa ramaneti doar cu banii dati si timp pierdut pe la notar. Ca sa nu irositi timp, bani si nervi cel mai bine este sa va adresati direct unui avocat. Daca partenerii cad de acord asupra "impartirii" copiilor si dorintei de separare, lucrurile se rezolva intr-o luna -doua. O spun din experienta.
Ca tatal ia mereu singur deciziile in ceea ce o priveste pe fiica mea chiar daca avem custodie comuna.
Multe actiuni de-ale lui sunt numai ca sa ma sfideze.
La telefon fata nu imi raspunde niciodata cand este de fata tatal sau daca imi raspunde, imi spune scurt ca are teme, nu poate vorbi si sa nu mai insist ca "o sa ramana fara WhatsApp". Sa petreaca timp cu mine in afara tarii nu vrea sa o lase. Zice ca daca vreau sa o vad am voie numai in tara, iar acolo cu sicanari zilnice.
Cand ma duc sa o iau de acasa, ma suna fata si imi spune ca tocmai au plecat de acasa intr-un alt oras la 200km distanta, dar daca vreau, pot sa o iau de acolo.
Mai mult, asa a manipulat fata, ca acum nici ea nu mai vrea sa iasa din tara cu mine.