Buna ziua,
in urma unui proces, faza de apel, in care nu m-am prezentat, am vazut pe internet sumarul de mai jos:
"Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că: Obligă debitorul la 400 lei cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 30.08.2016.Tip solutie: Hotarare; Data ultimei modificari 01.11.2016".
Ultimul plic pe care l-am primit de la Tribunal acasa a fost prin iunie-iulie in care eram citata sa ma prezint la Tribunal altfel nu o sa mai primesc nici o instiintare acasa (sau asa ceva). Precizez ca nu am avut avocat in proces.
Va rog frumos sa-mi spuneti, daca se poate, in cat timp trebuie sa platesc banii? Sper ca nu am depasit termenul limita, dar abia acum am gasit hotararea pe internet.
Daca in hotarare nu s-a stabilit un termen de plata, debitul trebuie achitat cat mai repede pentru ca se poate incepe executarea silita din ziua in care creditorul obtine hotararea legalizata (cateva zile dupa ramanerea definitiva a hotararii).
Astfel, pentru a evita aplicarea unor cheltuieli de executare suplimentare este bine sa achitati debitul cat mai repede pentru ca nu exista o prevedere legala prin care sa se stabileasca un astfel de termen.