avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Copilul de 10 ani
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Copilul de 10 ani

Vreau sa divorțez de soțul meu de comun acord prin notar,avem doi copii minori de 14,10 ani eu vreau unul fostul soț unul ,are dreptul copilul de 10 ani sa aleagă părinți cu care vor să rămână??? Putem noi ca părinți să facem alegerea de a păstra fiecare câte un copil sau se tine cont si de dorința copiilor???
Cel mai recent răspuns: MariaCB78 , utilizator 20:17, 29 Octombrie 2016
Buna ziua,
1. Puteti sa va impartiti bunurile cum doriti fara ca acestea sa fie intebate.
2. COPIII nu-s copii si e bine ca fratii sa stea impreuna. Nu credeti ca interesul superior al copiilor este sa fie impreuna?
3. Copiii peste 10 ani sunt audiati in privinta dorintelor lor.
INAINTE de a desparti copiii incercati sa va ganditi la binele lor si nu la cat de convenabil va este dumneavoastra.
În mod normal se poate rezolva la notar.

Se poate însă intampla și sa nu iasă cum vreți.
Depinde în ce măsură se ia în seama vointa minorului.
Autoritatea tutelara trebuie sa faca un raport in acest sens si aproape sigur nu o sa va permita sa "impartiti" copiii. Din acest motiv divortul la notar nu se va putea finaliza si o sa ramaneti doar cu banii dati si timp pierdut pe la notar. Ca sa nu irositi timp, bani si nervi cel mai bine este sa va adresati direct unui avocat. Daca partenerii cad de acord asupra "impartirii" copiilor si dorintei de separare, lucrurile se rezolva intr-o luna -doua. O spun din experienta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorțul cu copii minori ciprianpaul ciprianpaul Buna ziua! In cazul unui divorț în care soții nu se înțeleg asupra tutelei copiilor, de la ce vârstă poate un minor sa hotărască cu cine vrea sa stea? ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii minori la notar diana_sal diana_sal divort cu copii minori buna ziua! Problema mea e mai atipica. Eu si sotul meu am hotarat sa divortam la nortar. Avem impreuna 2 copii minori. Unul nascut ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)