avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorțul cu copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorțul cu copii minori

Buna ziua! In cazul unui divorț în care soții nu se înțeleg asupra tutelei copiilor, de la ce vârstă poate un minor sa hotărască cu cine vrea sa stea? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ciprianpaul , utilizator 13:21, 4 Februarie 2020
Buna ziua,
Copiii cu varsta peste 10 ani sunt audiati de notar/instanta in caz de divort si atunci pot spune ca doresc sa ramana la mama sau tata...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar dacă sunt audiați nu inseamna ca opinia lor este luata neaparat în considerare.Mai facem noi ca adulți erori dar un copil de 10 ani.Teoretic se tine cont de interesul minorului ,de anchetele sociale ,nu dorința copilului este decisivă.
Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliu copii in cazul unui divort ContSters285708 ContSters285708 Buna ziua Daca in cazul unui divort,doi copii minori, de 11 si 4 ani,tatal cere ca cel de 11 ani sa aiba domiciliul la el si cel de 4 ani la mama,are sanse de ... (vezi toată discuția)
Drept vizita minor 36sorin 36sorin buna! am si eu un mic caz! in urma divortului,am primit drept de vizita asupra baiatului,in varsta de 13 ani,dupa programul cerut de catre mine.saptamanal,in ... (vezi toată discuția)