avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate Dan_Morow

Activitate Dan_Morow

S-a evaluat casa cu toate investitiile in ea, mai putin mobiliare fiind neimportante ca valoare, dar, am pus la dispozitia expertului un dosar cu toate facturile si contractele de prestari servicii. Expertul le-a mentionat separat. Pot solicita reducerea sultei cu valoarea investitiilor facute?
Ba da, am cerut, paratul este de accord ca locuinta sa imi revina in totalitate contra o sulta. Contesta in schimb raportul de 90-10 dat de prima instanat si sigur va face apel. Problema este ca timp de 4 ani, casa datorita unor greseli de constructie, s-a degradat (interior/exterior) iar eu, stiind ca o voi adjudeca am investit aproape 15.000 euro sa o aduc la standardul de constructie initial. Expertul evaluator a luat act de inbunatatirile aduse si le-a trecut in actul de expertiza.
Intrebarea mea (situatie inca neclara) este : investitia mea , suma de 15.000 , va fi dedusa din sulta ce trebuie sa o dau paratului sau...sunt bani pierduti?
Am inteles. Mi se vor returna doar 10%. Dar cheluielile de imbunatatire si intretinere se ramburseaza?
Din pacate avocatul meu , intre timp, s-a pensionat ( procesul a inceput in 2015) iar, acocatii contactati/recomandati de acesta imi ofera informatii contradictorii. Macar cu o sugestie se poate?
Buna dimineata,
Va rog se imi raspundeti si mie la 3 intrebari:
- am platit taxa de timbre in valoare de 30.000 lei pentru partajul unei case. Paratul nu a contribuit la plata acestei taxe in schim eu, pe baza hotaririi Instantei de Judecata am castigat 90% iat paratul 10%. Intrebare : paratul cat imi va returna ?
- am platit onorariu avocat 4500 lei.Intrebare: Paratul imi va returna cheltuiala aceasta sau este pierduta?
- Cheltuielile de imbunatatire effectuate la locuinta se scad din sulta pe care o datorez paratului in totalitate?

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.
Buna ziua,
As dori sa inteleg (sa stiu) in ce conditii pot realiza un partaj , chiar si inaintea desfacerii casatorie, in urmatoarea situatie : ca orice roman ce nu mi-am gasit implinirea carierei in Romania, am decis lucrez in afara teritoriului tarii. Sunt casatorit (inca) dar , poate datorita distantei, intre mine si sotia mea, cu incetul, s-a ajuns la situatii total ireconcibiabile si traiesc vadit impresia ca am fost folosit doar pentru capacitatea mea de a crea o situatie materiala foarte buna (lucrez de peste 12 ani in afara tarii si pot spune ca am un salariu cu mult peste media europreana).
In ultima vreme sunt amenintat cu partajul bunurilor realizate exclusiv din banii castigati de mine (bani investiti numai de mine, deh! increderea ca suntem soti si aceasta increderea trebuie sa existe). Practic, am sensatia ca asta a si urmarit, realizarea unor foloase materiale in urma unui divort, datorita refuzului meu de a fi angrenat in afaceriile familei ei din punct de vedere financiar.
Am inteles ( asta este legea ) ca partajul se face in proportie de 50-50% dar sunt si situatii in care balanta se poate inclina si la 70-30%. Mentionez ca nu avem copii rezultati in urma casatoriei noastre.
In concluzie, cum as putea sa imi salvez cat mai mult din produsul muncii mele, exclusive?