avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in urma unui divort amiabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in urma unui divort amiabil

Buna ziua,
As dori sa inteleg (sa stiu) in ce conditii pot realiza un partaj , chiar si inaintea desfacerii casatorie, in urmatoarea situatie : ca orice roman ce nu mi-am gasit implinirea carierei in Romania, am decis lucrez in afara teritoriului tarii. Sunt casatorit (inca) dar , poate datorita distantei, intre mine si sotia mea, cu incetul, s-a ajuns la situatii total ireconcibiabile si traiesc vadit impresia ca am fost folosit doar pentru capacitatea mea de a crea o situatie materiala foarte buna (lucrez de peste 12 ani in afara tarii si pot spune ca am un salariu cu mult peste media europreana).
In ultima vreme sunt amenintat cu partajul bunurilor realizate exclusiv din banii castigati de mine (bani investiti numai de mine, deh! increderea ca suntem soti si aceasta increderea trebuie sa existe). Practic, am sensatia ca asta a si urmarit, realizarea unor foloase materiale in urma unui divort, datorita refuzului meu de a fi angrenat in afaceriile familei ei din punct de vedere financiar.
Am inteles ( asta este legea ) ca partajul se face in proportie de 50-50% dar sunt si situatii in care balanta se poate inclina si la 70-30%. Mentionez ca nu avem copii rezultati in urma casatoriei noastre.
In concluzie, cum as putea sa imi salvez cat mai mult din produsul muncii mele, exclusive?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 11:21, 16 August 2016
Din ce spuneti, inteleg ca dvs. ati avea procentajul cel mai mare al veniturilor obtinute in timpul casatoriei. In acest caz, e bine sa clarificati din start procentajul inainte de a semna vreo tranzactie, mai ales ca nu exista copii! In caz de neintelegere, se rezolva pe cale judecatoreasca; nu va grabiti, puteti divorta dar partajul sa il faceti mai tarziu, actiunea e imprescriptibila!

Bine ar fi sa va adresati unui avocat pentru a lamuri in concret toate variantele corecte pentru dvs. intrucat 50/50 e valabil ca si prezumtie legala , dar poate fi rasturnata oricand, mergand pana la obtinerea de catre unul dintre soti a intregii averi acumulate.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Momentul stabilirii patrimoniului la un partaj... maspex maspex as dori sa stiu in situatia in care unul din partenerii unui cuplu casatorit paraseste domiciliul comun inaintea inceperii oricarei actiuni, ulterior ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre partaj (urgent) Inginerul9 Inginerul9 Buna ziua, Sunt casatorit de 3 ani de zile si urmeaza din pacate divortul (nu am sa expun motivele) si partajul. Situatia mea: Inainte de casatorie am avut ... (vezi toată discuția)
Cota partaj ela david ela david In august 1996 m-am căsătorit , căsătorie care a fost desfacută in anul 2003 din cauza consumului excesiv de alcool al fostului meu sot.In decembrie 1996, ... (vezi toată discuția)