avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cota partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cota partaj

In august 1996 m-am căsătorit , căsătorie care a fost desfacută in anul 2003 din cauza consumului excesiv de alcool al fostului meu sot.In decembrie 1996, am incheiat cu matusa mea, , un contract de vânzare-cumpărare cu intreţinere, pentru suma simbolică de 1.000.000 lei vechi, sumă pe care nu i-am platit-o mătuşii mele.Va rog sa reţineţi ca nu am platit nici un ban pentru ca noi, eu si fostul meu soţ sa intrăm in posesia acestei case.Nu s-au făcut imbunătaţiri la casă in perioada in care noi am fost căsătoriti, intrucât fostul meu soţ nu a avut mijloace materiale si financiare să contribuie la intreţinerea familei noastre deoarece având probleme cu alcoolul a fost mereu dat afara din serviciu, şi pentru ca fura de la firmele unde lucra, avea mereu datorii .Această situatie nu s-a schimbat nici dupa divorţul nostru, fostul meu sot continuând sa lucreze doar câte 4-5 luni la câte o firmă, fiind dat apoi afară, din aceleaşi motive.
De asemenea, menţionez ca fostul meu soţ a fost evacuat din imobil in anul 2003 prin Ordonanţa presidenţiala de evacuare, intrucât era violent şi-a spart uşa si geamul de la casă, evenimente care s-au soldat de mai multe ori cu intervenţia poliţiei..Reamintesc ca noi nu am platit bani pentru casa, de ingrijirea matusii mele m-am ocupat eu in excusivitate, fostul meu soţ devenid coproprietar la imobil doar in urma căsătoriei cu mine, fiind gratulat de matuşa mea doar in calitate de soţ al meu; minorul rezultat in urma căsătoriei noastre mi-a fost incredinţat mie spre creştere si educare, iar el nu plătit de un an(din octombrie 2005) pensia de intreţinere datorată minorului;de altfel nu s-a achiat niciodata de buna –voie de obligatia de intreţinere a minorului, pana acum eu am depus la Politie 4(patru) plângeri penale impotriva lui pentru abandon de familie
Tinand cont de modul de dobandire a imobilului si celorlalte informatii pot cere o cota de partaj mai mare pentru mine?

Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 12:21, 5 Septembrie 2006
Chiar dacă imobilul dobîndit a avut natura de bun comun în timpul căsătoriei, nimic nu te împiedică să ceri, cu ocazia partajului bunurilor, să se constate că ai avut o contribuţie cu mult mai mare decît fostul soţ la achiziţionarea bunurilor şi la suportarea cheltuielilor căsătoriei, inclusiv la întreţinerea mătuşii care v-a transmis proprietatea casei în schimbul întreţinerii.
Ca atare, dacă poţi dovedi cele de mai sus, poţi cere o cotă mai mare din bunurile supuse partajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere a.adriana a.adriana buna ziua, in anul 1995 am autentificat la notar un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.prin acest contract socrii ne-au vandut teren+ ... (vezi toată discuția)
Evacuare zeciualex zeciualex pot sa cer evacuare fostei sotii daca ea a introdus actiune de partaj pe casa mea dobandita inainte de casatorie? (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului neproprietar dupa divort Cabinet individual de Avocatura Cabinet individual de Avocatura in iunie 2009 s-a pronuntat divortul prin acordul partilor. sotia este proprietar tabular al casei care era ultimul domiciliul comun al sotilor. sotul nu are ... (vezi toată discuția)