In august 1996 m-am căsătorit , căsătorie care a fost desfacută in anul 2003 din cauza consumului excesiv de alcool al fostului meu sot.In decembrie 1996, am incheiat cu matusa mea, , un contract de vânzare-cumpărare cu intreţinere, pentru suma simbolică de 1.000.000 lei vechi, sumă pe care nu i-am platit-o mătuşii mele.Va rog sa reţineţi ca nu am platit nici un ban pentru ca noi, eu si fostul meu soţ sa intrăm in posesia acestei case.Nu s-au făcut imbunătaţiri la casă in perioada in care noi am fost căsătoriti, intrucât fostul meu soţ nu a avut mijloace materiale si financiare să contribuie la intreţinerea familei noastre deoarece având probleme cu alcoolul a fost mereu dat afara din serviciu, şi pentru ca fura de la firmele unde lucra, avea mereu datorii .Această situatie nu s-a schimbat nici dupa divorţul nostru, fostul meu sot continuând sa lucreze doar câte 4-5 luni la câte o firmă, fiind dat apoi afară, din aceleaşi motive.
De asemenea, menţionez ca fostul meu soţ a fost evacuat din imobil in anul 2003 prin Ordonanţa presidenţiala de evacuare, intrucât era violent şi-a spart uşa si geamul de la casă, evenimente care s-au soldat de mai multe ori cu intervenţia poliţiei..Reamintesc ca noi nu am platit bani pentru casa, de ingrijirea matusii mele m-am ocupat eu in excusivitate, fostul meu soţ devenid coproprietar la imobil doar in urma căsătoriei cu mine, fiind gratulat de matuşa mea doar in calitate de soţ al meu; minorul rezultat in urma căsătoriei noastre mi-a fost incredinţat mie spre creştere si educare, iar el nu plătit de un an(din octombrie 2005) pensia de intreţinere datorată minorului;de altfel nu s-a achiat niciodata de buna –voie de obligatia de intreţinere a minorului, pana acum eu am depus la Politie 4(patru) plângeri penale impotriva lui pentru abandon de familie
Tinand cont de modul de dobandire a imobilului si celorlalte informatii pot cere o cota de partaj mai mare pentru mine?
Chiar dacă imobilul dobîndit a avut natura de bun comun în timpul căsătoriei, nimic nu te împiedică să ceri, cu ocazia partajului bunurilor, să se constate că ai avut o contribuţie cu mult mai mare decît fostul soţ la achiziţionarea bunurilor şi la suportarea cheltuielilor căsătoriei, inclusiv la întreţinerea mătuşii care v-a transmis proprietatea casei în schimbul întreţinerii.
Ca atare, dacă poţi dovedi cele de mai sus, poţi cere o cotă mai mare din bunurile supuse partajului.