avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare

pot sa cer evacuare fostei sotii daca ea a introdus actiune de partaj pe casa mea dobandita inainte de casatorie?
Cel mai recent răspuns: zeciualex , utilizator 12:12, 2 Mai 2011
Puteti cere pe calea ordonantei presedintiale evacuarea pana la solutionarea definitiva a partajului ... probabil ca prin partaj doreste partea sa din eventualele imbunatatiri efectuate in timpul casatoriei ... daca aceasta casa e dobandita de dumneavoastra inainte de casatorie nu poate face obiectul partajului ... doar imbunatatirile aduse acesteia si bunurile mobile dobandite dupa incheierea casatoriei.
nu puteti promova o asemenea actiune de evacuare atata timp cat fosta sotie a promovat partaj inseamna ca are pretentii la casa. asteptati solutionarea dosarului de partaj. in mod normal daca casa e dobandita inainte de incheierea casatoriei dansa nu ar avea niciun drept de proprietate asupra casei ci doar un drept de creanta privind imbunatatirile facute in imobil.
pe calea ordonantei prezidentiale a deschis ea proces de evacuare a proprietarului, care s-a respins ca inadmisibil.Trebuie sa astept pana incepe procesul de partaj deschis de ea? se respinge actiunea de partaj pe bunul meu propriu sau se judeca pentru stabilirea unei sulte si bineanteles evacuarea ei?
dar pot cere respingerea actiunii de partaj pentru inlocuirea cu actiune de pretentii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate evacua?? Lisa_38 Lisa_38 Buna ziua. Sunt in proces de partaj de aproape doi ani. Problema este ca sotul meu care a parasit domiciliul, introducand actiune de divort, acum in timpul ... (vezi toată discuția)
Evacuare zeciualex zeciualex poate sa-mi spuna cineva daca dupa divort pot cere evacuarea fostei sotii din casa care am dobandit-o inainte de casatorie dar care intre timp am mai construit ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului din casa proprie fara sa ma coste stoica luminita stoica luminita sunt in divort ; locuiesc in casa dobandita de mn inainte de casatorie ,sotul nu vrea sa paraseasca domiciliul motivand ca are drept la aceasta casa ,cum pot ... (vezi toată discuția)