avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma poate evacua??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma poate evacua??

Buna ziua. Sunt in proces de partaj de aproape doi ani. Problema este ca sotul meu care a parasit domiciliul, introducand actiune de divort, acum in timpul procesului de partaj a introdus actiune pentru ordonanta prezidentiala de evacuare. Casa este pe numele lui, dar el a fost cel care a parasit domiciliul. Ce e de facut? Se poate face evacuarea pana la definitivarea partajului?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:29, 17 Iulie 2009
Daca acest bun a fost dobandit inaintea casatoriei , sau se incadreaza in exceptiile prevazute de art 31 C.Fam ., care mentioneaza categoriile de bunuri proprii , sotul dispune cum doreste de acest bun.
Daca, insa , a fost dobandit in timpul casatoriei , acesta e comun , si nu va poate evacua , apeland la instanta de judecata , fara vreun motiv solid.
Detaliati un pic situatia bunului imobil...
daca bunul este comun( in speta apartamentul l ati achizitionat in timpul casatoriei), orice demers din partea sotul este inutil, dar daca apartamentul este bun propriu, in sensul ca a fost achizitionat inaintea casatoriei,poate cere evacuarea dvs. Va referiti la urmatorul aspect si anume"apartamentul este pe numele lui", dar nu precizati daca ati contribuit si dvs. la cheltuieli ocazionate de intretinere, rate..... etc. Atunci situatia ar sta diferit.Exista si posibilitatea ca apartamentul sa fie achizitionat inaintea casatoriei, dar sa fi contribuit si dvs. la plata acestui apartament. Dati mai multe detalii.
Casa a fost construita in timpul casatoriei, dar pe terenul lui. In procesul de partaj au fost aduse probe ca totul a fost facut numai din banii castigati de mine, problema este ca sunt pe numele lui, dar el nu poate dovedi ca a avut veniturile necesare pentru a face ceva. Si terenul este luat tot din banii mei, dar in perioada de concubinaj. Si am adus dovezi in acest sens. Ce se poate face? Procesul de partaj inca se tergiverseaza, sunt multi bani la mijloc. Bani care au provenit doar din afacerile mele, el fiind....intretinut in tot acest timp. Va rog, sa-mi dati un sfat. Se poate sa ma evacueze? Multumesc.
Ma gandesc ca aveti si dvs. ceva acte , facturi , chitante si pe numele dvs. si veti putea demonstra ca de fapt si dvs. ati contribuit la constructia acelei case. In asemenea conditii, nu cred ca instanta ar putea dispune evecuarea dvs.
Casa a fost construita in timpul casatoriei, dar pe terenul lui.
Constructie e comuna , iar dumneavoastra exercitati doar un drept de superficie asupra terenului .
Deci , fiind bun comun , aveti dreptul de a locui in aceasta casa.De o evacuare nu cred ca se pune problema.Ce motive ar putea invoca sotul dumneavoastra ?
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Evacuare bunuri infoadrian infoadrian Buna ziua, Va rog foarte mult sa imi dati o solutie la o problema care o am. In prezent sunt intr-o actiune de divort intentata de mine sotiei. Detinem un ... (vezi toată discuția)
Evacuare zeciualex zeciualex pot sa cer evacuare fostei sotii daca ea a introdus actiune de partaj pe casa mea dobandita inainte de casatorie? (vezi toată discuția)
Divort,drepturi,obligatii tundyuta tundyuta Buna ziua.Am si eu o intrebare pt fratele meu care e in divort,a ramas cu un copil in grija pana se finalizeaza si sa speram ca va ramane la el,caci cea care ... (vezi toată discuția)