Buna ziua.Am si eu o intrebare pt fratele meu care e in divort,a ramas cu un copil in grija pana se finalizeaza si sa speram ca va ramane la el,caci cea care i-a dat viata l-a parasit pt un barbat.Si acum aceasta individa vrea sa vina acasa,sa-si rezolve problemele,spunand ca are si ea drepturi.Deci intrebarea mea este,poate sa-l oblige legea sa o primeasca in casa pana se finalizeaza divortul,deoarece nu cred ca ei vor putea convietui si mie teama ca-si vor face rau unul altuia si mai ales acelui copil.CAci ea a fost plecata in Germania,a crezut ca -i iasa pasenta,dar s-a inselat si acum vrea sa vina acasa sa faca pe doamna,.Eu vreau sa aflu,caci vom merge si la avocat,dar un sfat in plus nu strica.
Poate cel mult solicita evacuarea din apartament a sotiei pana la divort - pe cale de ordonanta presedintiala . Pana se va pronunta divortul , in lipsa unei hotarari de evacuare au dreptri egale in ceea ce priveste domiciliul comun .
Daca doriti sa sistati aceasta stare de incertitudine , adresati-va dumneavoastra judecatoriei in a carei raza teritoriala ati avut domiciliul comun , ca soti , in vederea desfacerii casatoriei , din culpa exclusiva a sotiei , intrucat infidelitatea poate fi sustinuta de depozitiile martilor.
Sau , daca si sotia doreste finalizarea raporturilor de familie , si exista , totusi , intelegere in acest sens , puteti invoca culpa ambilor soti , sau desfacerea casatoriei prin acordul partilor , fara a exista o motivare a hotararii judecatoresti.
Chiar daca partajul se poate dispune si in timpul casatoriei , in situatia de fata nu exista motive temeinice ,iar sotia , intrucat bunul e comun , poate reveni oricand in spatiul conjugal.
Succes.
daca sotul doreste sa investeasca instanta de judecata cu o actiune de divort din culpa sotiei /culpa ambilor soti , se poate adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala sotii au avut ultimul domiciliu comun , in acest sens .
dupa demararea procesului de divort, va putea investi instanta si cu o cerere de evacuare a paratei din domiciliul comun, printr-o ordonanta presedintiala .
sotul va putea cere de asemenea incredintartea minorului si obligarea pAratei la plata pensiei de intretinere .
partajul se poate realiza separat, dupa pronuntarea divortului sau in acelasi timp .
Multumesc mult pt sfaturi.Am sa merg azi cu fratele meu la un avocat si trebuie neaparat sa rezolvam ca sa nu stea in aceeasi casa.Individa asta e de cea mai joasa speta,propria ei sora povesteste ce facea in Germania, si cand i se reprosa ce face,a zis ca e viata ei, aici in tara nu a vrut sa lucre deloc, fratele meu o tinea ca pe o doamna si ea a vrut sa plece,s-au si certat din cauza asta,el nu a fost de acord, si ca dovada ca avea dreptate, acolo si-a facut de cap . Dar ce ma deranjeaza cel mai tare e faptul ca nu s-a ocupat de copil deloc si acum vine cu pretentii ca are si ea drepturi, deci ceva trebuie sa existe ca sa impiedice asa o femeie sa stea intr-o casa unde nu e dorita ,nici macar de propriul copil, pt ca ea nu ascundea faptul ca il iubeste pe amant,vorbea la tel de fata cu copil si multe altele, eu ma crucesc cat de urat poate sa vb copilul de ea ,de multe ori ii spun ca nu-i voie,totusi e mama lui, la care el spune ca nu are nevoie de asa mama, l-a lasat cand avea mai mare nevoie de el.MA uit la copil si la fratele meu, si mi-e ciuda cat a putut sa-i faca sa sufere, caci nu meritau si asta nu o spun numai eu.
Chiar daca partajul se poate dispune si in timpul casatoriei
sub ce forma as putea sa fac partajul in timpul casatoriei?
intreb asta, pt ca de regula incepi cu divortul cerand ca mama, minorul spre crestere si educare si se poate intampla sa-l cresti si sa-l educi in strada, ancheta tutelara facandu-se inainte, cand copilul locuieste in bunul comun al parintilor
multumesc