avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort,Drepturi,Obligatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort,Drepturi,Obligatii

Buna ziua.Am si eu o intrebare pt fratele meu care e in divort,a ramas cu un copil in grija pana se finalizeaza si sa speram ca va ramane la el,caci cea care i-a dat viata l-a parasit pt un barbat.Si acum aceasta individa vrea sa vina acasa,sa-si rezolve problemele,spunand ca are si ea drepturi.Deci intrebarea mea este,poate sa-l oblige legea sa o primeasca in casa pana se finalizeaza divortul,deoarece nu cred ca ei vor putea convietui si mie teama ca-si vor face rau unul altuia si mai ales acelui copil.CAci ea a fost plecata in Germania,a crezut ca -i iasa pasenta,dar s-a inselat si acum vrea sa vina acasa sa faca pe doamna,.Eu vreau sa aflu,caci vom merge si la avocat,dar un sfat in plus nu strica.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:26, 8 Octombrie 2009
as dori sa stiu ce drepturi am dupa casatorie,cu privire la o casa construita inainte de casatorie trecuta pe numele sotului meu ;eu am contribuit doar la mobilare cu ajutorul unui credit luat inainte de casatorie?"cineva de buna credinta" isi face griji pt sotul meu,in sensul unui divort la nici o luna de la casatorie,sa nu care cumva sa atentez asupra casei.As vrea sa-l pot linisti in aceasta privinta,poate asa vom avea si noi liniste...Multumesc mult
Acea persoana "de buna-credinta" cum spuneti dvs poate sa stea linistita, intrucat bunurile dobandite inaintea casatoriei sunt bunuri proprii si nu pot face parte din masa partajabila.
Daca mobilarea casei ( bunurile mobile) s-a facut in timpul casatoriei, atunci ele sunt bunuri comune, insa puteti dovedi contributia majora pe care ati avut-o la dobandirea lor.
bunurile dobandite anterior datei casatoriei sunt bunuri proprii si in eventualitatea unui divort, ele nu vor putea face obiectul procesului de partaj .
in ceea ce priveste bunurile mobile , fiind dobandite in perioada casatoriei ele vor intra in comunitatea matrimoniala a sotilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj? pretentii la divort? wap54 wap54 Va rog un sfat, inaintea casatoriei am dobandit prin mostenire o suma de bani. M-am casatorit ulterior dobandirii, am constatat ca nu am facut tocmai bine caci ... (vezi toată discuția)
Evacuare legala dupa divort? andreiion88 andreiion88 Buna ziua. Este legala evacuarea fostei sotii dupa divort din fosta locuinta comuna? Fostul sot nu i-a mai permis accesul in locuinta chiar daca in sentinta ... (vezi toată discuția)
Dacă soția a părăsit domiciliul (fără motiv) invocând că ... mihaelabedreag10@gmail.com mihaelabedreag10@gmail.com Dacă soția a părăsit domiciliul (fără motiv)invocând că nu se mai înțelege cu soțul, este luat în considerare la partajarea bunurilor comune?Se ia ... (vezi toată discuția)