avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Activitate cris67on

Activitate cris67on

Eu as alege sa ii schimb yala când e plecată persoana. Sau mai scurt cred ca as găsi doi băieți “pregătiți” care sa o convingă cam cine e adevăratul propietar. Sunt destui din ăștia..
Va mulțumesc pentru răspuns, dar tot nu m-ați lămurit. Eu am spus ca fac împuternicirea la un notar autorizat din Australia, apoi o apostilei. O trimit in România, se traduce, se legalizează și cu toate astea notarii din România refuza sa recunoască aceasta împuternicire spunând ca actele făcute la notarii din Australia nu sunt OK.? Poate cineva sa ma lămurească de ce anume și cum as putea sa procede? Mulțumesc mult.

Justitiarul711 a scris:

Declaratia trebuie data la un notar care are Apostila de la Haga, dupa care trebuie tradusa in limba romana si legalizata la un notar din Romania. Luati legatura cu notarul din Romania la care urmeaza sa faceti tranzactia poate va lamureste el.

Buna ziua tuturor cititorilor avocatnet.ro
Am nevoie de ajutorul Dvs. intr-o problema. Ma străduiesc de ceva timp sa vând un teren in județul Bacău. Am găsit cumpărător, dar nu putem face actele. Eu locuiesc in Australia și am încercat sa fac vânzarea printr-un împuternicit, dar notarii din România pe care i-am contactat nu accepta împuternicirea pe care vreau sa o fac in Australia, nu știu de ce. Împuternicirea se face la un notar public de aici, urmată de apostilare,deci absolut legal și oficial. Nu se pune problema unui unui zbor in România din cauza pandemiei. De asemenea ambasada României din Canberra nu mai lucrează cu publicul pentru o perioada nedeterminata din același motiv. Care ar fi cauza pentru care notarii romani refuza astfel de act din Australia și ce alte soluții ar mai exista, dacă este posibil. Nu de alta, dar mi-e sa nu pierd afacerea. Va mulțumesc anticipat pentru timpul și bunăvoința Dvs.
Discuție vanzare teren
buna

am dobandit prin cumparare in 2011 un teren de 2700mp constituit din 1700 mp intravilan agricol si 1000mp extravilan. Terenul a fost cumparat cu un cadastru pentru intreaga suprafata. Intentionez sa il vand si ma interseaza daca trebuie facut cadastru separat pentru partea de extravilan? Multumesc anticipat.