Buna ziua,
Parinti mei au in comun un apartament , poate unu dintre ei sa vanda partea sa fara acordul celeilalte parti?
In caz de divort ce se mai imparte la partaj?
Si daca aceste rude nu au loc de munca si nu isi declara veniturile la stat cum imi pot cere mie bani pe care i-au bagat in casa ?
Se poate cere sa se verifice de unde au bani si sa fie sanctionati pentru evaziune fiscala?
Si pot aceste fapte sa dovedeasca in instanta ca acesti oameni au avut intentia de a ma insela de la inceput?
Buna ziua,
Daca niste vrei s-au mutat in casa mea de la tara dar nu au mutatie acolo au adresa din buletin in alta parte, nu au fost luati in spatiu , au dreptul sa imi ceara bani pe modificarile (imbunatatiri le zic ei) aduse imobilului?
Mentionez ca nu au avut acordul meu sa faca decat baie in casa si asta a fost un acord verbal si in schimbul acestei bai vor locui acolo un an de zile .
Acum anul a trecut si ei au daramat pereti au pus parchet si acum ' le-au venit termopanele' si ma obliga pe mine sa le dau bai pe investitie . sustin ei 6000 de euro.
Ma santajeaza stiind ca eu nu am posibilitati materiale sa fac asta, ca sa-i las sa locuiasca acolo fara chirie.
As dori sa mentionez ca aceste persoane nu au loc de munca si nu isi declara veniturile la stat.
Ma puteti sfatui va rog ce sa le zic ca sa nu ma mai santajeze, pana reusesc sa strang bani necesari sa consult un avocat.
Nu au specificat niciodata o suma au incercat doar sa ma intimidezi , m-au intrebat ce salariu am si dupa mi-au spus:
"Am consultat un avocat si se pare ca tu esti dator la noi si nu invers
putem sa intram in relatia proprietar-chirias dupa ce ne inapoiezi contravaloarea investitiei noastre
tu poti sa incepi procedura de evacuare silita dar evacuarea se va face cu hotarare judecatoreasca tot dupa achitarea datoriei"
aceasta este parte din conversatia pe skype
Mentionez ca m-am simtit amenintat si inselat in acelasi timp si consider ca acesta a fost scopul acestor persoane de la inceput
Ei au refuzat contract de la inceput si eu le-am cerut doar sa isi ia tot si sa paraseasca imobilul. Am conversatie inregistrata prin care acestia recunosc ca nu au vrut sa faca contract ca in acontul reparatiilor vor locui in imobilul respectiv un an de zile.
Pe motiv ca "am crezut ca esti om".
A fost o conventie verbala , eu nu le-am pus conditii de nici un fel, ei au zis ca or sa faca reparatii si ca un an nu vor plati chirie in baza acestor reparatii.
Acum a trecut anul si ei ma ameninta pe mine ca daca vreau chirie tre sa le dau eu lor bani inapoi. la fel si daca vreau sa paraseasca imobilul.
Eu nu m-am folosit si nici nu am intentia sa ma folosesc de investitiile dansilor si le-am spus sa isi ia tot si sa lase imobilul cum l-au gasit.
Ei ma ameninta si ma santajeaza deoarece stiu ca eu nu am bani necesari sa ii dau in judecata.
Ce fac in momentul de fata ?
Daca depun plangere la politie pentru abuz de incredere , inselatorie si santaj ce sanse am sa se rezolve ceva?
Buna ziua,
Acum un an am lasat niste veri sa locuiasca in casa de la tara fara sa plateasca chirie dar sa faca reparatii la casa dupa un an urmau sa plateasca chirie. Acum refuza sa plateasca chirie si imi cer mie bani pe care i-au bagat in acele reparatii.
Au dreptu legal sa imi ceara acesti bani? (ma tot aneninta ca sa consult un avocat ca eu am sa le dau lor bani )
Si am eu dreptul sa le cer bani de chirie pe anul trecut ? si din aceasta chirie sa le dau bani inapoi?
Da , dupa acea conversatie am sunat la furnizorul de telefonie si acesta mi-a comunicat ca aceasta conversatie a fost inregistrata si ca o pot da doar organelor de politie.