Buna ziua,
Acum un an am lasat niste veri sa locuiasca in casa de la tara fara sa plateasca chirie dar sa faca reparatii la casa dupa un an urmau sa plateasca chirie. Acum refuza sa plateasca chirie si imi cer mie bani pe care i-au bagat in acele reparatii.
Au dreptu legal sa imi ceara acesti bani? (ma tot aneninta ca sa consult un avocat ca eu am sa le dau lor bani )
Si am eu dreptul sa le cer bani de chirie pe anul trecut ? si din aceasta chirie sa le dau bani inapoi?
Buna ziua,
Cum ati facut contractul? Scris sau verbal?
Daca e scris atunci ca adresati instantei in sensul contractului.
daca e verbhal nu puteti decat sa va adresati instantei pentru evacuare fie pe calea dreptului comun fie pe calea speciala reglementata de art. 1033 si celelalte Cod procedura civila
Trebuia sa încheiați contract.
Era bine sa apelați la avocat pentru a va lamuri înainte de a intra ei în casa și sa va fi redactat contractul avocatul.
Acum e încurcată situația.
Depinde ce va rezulta la judecata.
Ei au dreptul de a primi banii dacă nu rezulta cum v-ați înțeles.
A fost o conventie verbala , eu nu le-am pus conditii de nici un fel, ei au zis ca or sa faca reparatii si ca un an nu vor plati chirie in baza acestor reparatii.
Acum a trecut anul si ei ma ameninta pe mine ca daca vreau chirie tre sa le dau eu lor bani inapoi. la fel si daca vreau sa paraseasca imobilul.
Eu nu m-am folosit si nici nu am intentia sa ma folosesc de investitiile dansilor si le-am spus sa isi ia tot si sa lase imobilul cum l-au gasit.
Ei ma ameninta si ma santajeaza deoarece stiu ca eu nu am bani necesari sa ii dau in judecata.
Ce fac in momentul de fata ?
Daca depun plangere la politie pentru abuz de incredere , inselatorie si santaj ce sanse am sa se rezolve ceva?
Nu vad vreo infractiune. Dv. trebuia sa incheiati un act, sa platiti impozit pe acele imbunatatiri... e discutabil daca acum e ok sa incasati chirie pentru imobil dupa ce ei l-au imbunatatit, nu dv...
Cred ca ar trebui sa contactati un avocat si sanegociati.
Evacuare
bubutu2
Buna seara!Am facut o intelegere cu fosta soacra ca in schimbul reeducarii copilului incredintat fostei sotii,eu impreuna cu actuala sotie sa putem locui si ... (vezi toată discuția)