Buna seara!Am facut o intelegere cu fosta soacra ca in schimbul reeducarii copilului incredintat fostei sotii,eu impreuna cu actuala sotie sa putem locui si desfasura activitati de firma inimobilul proprietatea fostei soacre.In baza unei chitante de mana,i-am imprumutat fostei sotii suma necesara achitarii unui credit bancar.Dupa numai un an,pentru ca nu au putut sa imi ia toti banii dintr-o mostenire si pentru ca ele voiau de fapt ca eu sa divortez si sa ma impac cu fosta sotie,re- nuntand la actuala sotie cu care locuiesc in imobilul respectiv,au inceput sa ma ameninte ca vor sa ne evacueze afirmand ca nu le-am dat nici un ban imprumut, nici despagubiri pentru imbunatatirile facute,in valoare de aprox.3000 euro.Ne ameninta ca ne dau lucrurile in strada.Ele locuiesc la o alta adresa.Cum ne pot ele evacua,cam cat dureaza,cum ne putem apara si recupera acesti bani.Va multumesc! Cristian
Nu inteleg .
Cum in schimbul reeducarii copiluilui incredintat fostei sotii?
Copilul nu este si al dvs ?
Daca da , educarea , cresterea si intretinerea lui este o obligatie si pt dvs. nu o moneda de schimb.
Suma imprumutata fostei sotii in baza unei chitanre de mana, o puteti recupera actionand-o in judecata si solicitand restituirea sumei.La fel si suma cheltuita cu reparatiile imobilului, in masura in care justificati suma cu facturi si chitante.
In ceea ce priveste evacuarea:
Aveti contract de inchiriere inregistrat la finante cu fosta soacra?
Daca da, ati platit chiria ?
Daca nu , care-i temeiul legal pt sederea dvs si actualei sotii in acel imobil ?
Daca nu aveti contract de inchiriere, proprietarii imobilului pot solicita in orice moment evacuatea dvs.
Copilul a fost incredintat mamei iar sprijinul meu a fost solicitat deoarece la 17 ani (2006),el a comis o talharie,iar noi santem divortati si fara a mai avea relatii din 1998.Cand s-a facut intelegerea,am fost luat in spatiu.pentru evacuare trebui sa existe o hotarare sau numai decizia unui executor?Cam cat poate dura un proces pentru evacuare?Nu sant numai reparatii,ci si imbunatatiri:construirea unui grup sanitar in curte,instalarea unui hidrofor,construirea unei bolti pe toata suprafata curtii,etc...