avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare investitii in casa soacrei dupa 6 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare investitii in casa soacrei dupa 6 ani

buna ziua,acum 6 ani am facut un imprumut de nevoi personale de 12000 lei si mi-am investit banii in garsoniera fostei soacre.am divortat si am fost nevoita sa ma mut iar bunurile nu mi-au fost incredintate iar actele care dovedesc provenienta si investitia banilor mi-au fost sustrase.acum banca ma someaza ca imi va face poprire pe salariu .vreau sa stiu daca o pot da in judecata pe fosta soacra si daca am vreo sansa sa imi recuperez banii.precizez faptul ca garsoniera a fost vanduta.stima
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:37, 5 Martie 2012
Da, puteti sa o chemati in judecata, pentru recuperarea sumei, dar va trebui sa aveti facturi/inscrisuri cu care sa dovediti ca suma de bani imprumutata de dvs. a folosit de fapt altei persoane.
Aveti la dispozitie si posibilitatea solutionarii litigiului prin procedura medierii, in acest caz nu aveti nevoie de facturi/inscrisuri cu care sa dovediti ca suma de bani imprumutata de dvs. a folosit de fapt altei persoane.
Din pacate, daca au trecut 6 ani, sansele s-au cam dus...
Dacă ati pus la dispoziţia fostei soacre o sumă de bani pe care să o investească într-un imobil, dreptul dvs este un drept de creanţă.

Din nefericire trebuia sa cereti acesti bani pana maxim in urma cu 3 ani. Acum deja e prea tarziu.

Singura posibilitate ar fi sa va plateasca acest bani de bunavoie, dar probabil nu va dori acest lucru.
Nu aveti cum sa o fortati.
Depinde de cand pana cand a stat in imobil etc., va afla la o consultatie concreta. Nu e imposibil, sansele se micsoreaza considerabil insa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare bubutu2 bubutu2 Buna seara!Am facut o intelegere cu fosta soacra ca in schimbul reeducarii copilului incredintat fostei sotii,eu impreuna cu actuala sotie sa putem locui si ... (vezi toată discuția)
Concubinaj - cum recuperez suma imprumutata? eunice77 eunice77 Buna, Ma poate ajuta cineva si pe mine? Am locuit impreuna cu un barbat 5 ani, la un moment dat i-am imprumutat 6000 lei dar fara martori. Acum ne-am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu soacra - legate de casa popa aurelia popa aurelia buna ziua eu impreuna cu sotul si copilasul de 2 ani stam in aceeasi casa cu soacra!Casa fiind pe numele ei!Cand am cumparat-o eu am facut un ... (vezi toată discuția)