avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuarea din locuinta a unei persoane
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuarea din locuinta a unei persoane

Cum se poate evacua o persoana din casa, mai ales ca adresa din buletin nu corespunde cu cea de domiciliu?
daca nu are un contract de inchiriere, il luati de mana si-l dati afara
Depinde de situatie.Se poate sa aiba vreun drept asupra imobilului si sa nu aiba domiciliul acolo.Atata timp cat locuiesti acolo in fapt...banuiesc ca locuiesti in baza unei conventii..simpul consintamant este suficient pt a produce efecte juridice.Contractul de comodat ( folosinta gratuita ) se incheie prin simplul consintamant al partilor...iar rezilierea lui trebuie dispusa de catre instanta.
Multumesc pentru raspuns.
Nu am contract de inchiriere; de fapt este vorba de fosta mea soacra. Am divortat de 3 ani, dar fostul trage de timp cu partajul. Suntem la apel deja, dar intre timp a intervenit sentinta in procesul penal pentru conducere in stare de ebrietate. In cazul in care va fi inchis, eu nu pot sa o las pe fosta soacra sa locuiasca aici. Mai are o sora, care traieste singura. Si aceea are 2 copii dar locuiesc separat. Ma gandesc sa o duc la ea. Nu sunt lipsita de inima cum s-ar putea crede, dar mi-au facut viata un calvar amandoi. El cu bautura, iar ea cu reavointa. Nu ne-am inteles niciodata, dar fostul a convins-o sa-si vanda apartamentul si a adus-o la noi in casa, cu promisiunea ca-i va cumpara o garsoniera. Nu a cumparat nimic, ci din contra a pus banii la banca pe numele lui si in 4 ani i-a cheltuit pe bautura si distractie. Intre timp am divortat si am cerut partajul, pentru ca nu mai suportam situatia.
Daca refuza sa paraseasca locuinta dvs., actiunea in evacuare pe rolul instantei ramane singura varianta.
Pana la solutionarea procesului de partaj in mod definitiv si irevocabil nu puteti sa inaintati actiunea in evacuare intrucat nu suneti singura proprietara si nu se cunoaste careia dintre parti ii va reveni imobilul. In plus soacra dvs. va invoca un drept de retentie pana ce ii veti achita contravaloarea garsonierei vandute .Cu toate ca nu detine un titlu de proprietate , atata timp cat sotul dvs. este coproprietar, ea este tolerata de acesta in spatiul sau. Nu puteti sa evacuati pe cineva decat prin hotarare judecatoreasca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare dupa partaj kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am divortat in 2007 si nu am reusit sa vindem apartamentul ca sa facem partajul de comun acord. Locuim inca impreuna, fiecare ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului neproprietar dupa divort Cabinet individual de Avocatura Cabinet individual de Avocatura in iunie 2009 s-a pronuntat divortul prin acordul partilor. sotia este proprietar tabular al casei care era ultimul domiciliul comun al sotilor. sotul nu are ... (vezi toată discuția)
Divort 72NYK 72NYK Buna, La terminarea unui divort, teoretic, fostii soti se despart. Fiecare se duce la locul unde s-a facut ancheta sociala? Ce faci in cazul in care unul nu ... (vezi toată discuția)