avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare dupa partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare dupa partaj

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am divortat in 2007 si nu am reusit sa vindem apartamentul ca sa facem partajul de comun acord. Locuim inca impreuna, fiecare in camera lui. In luna ianuarie 2009 doresc sa cer partaj judecatoresc pentru apartament, cu plata sultei.
Dar am o problema prin faptul ca fosta soacra locuieste cu noi. in 2006 a vandut apartamentul ei si fostul sot a adus-o la noi. Eu nu am fost de acord cu venirea ei si nu mi-am dat acordul pentru inscrierea in buletin a noii adrese. Si nici nu s-a facut vreun act de donatie sau intretinere pentru banii primiti pe apartamentul vandut.
De fapt, dupa o luna de zile imi cautam deja avocat pentru divort. Fostul sot a depus banii la banca pe numele lui.
In cazul in care fostul sot paraseste domiciliul ( are 2 procese penale pentru conducere in stare de ebrietate si fara permis) in urma unei posibile sentinte, cum voi putea sa o evacuez pe maica-sa? Mentionez ca mai are un fiu casatorit.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: kdoina2007 , utilizator 10:14, 11 Decembrie 2008
Luati-le in ordinea fireasca de rezolvare, chiar daca tentatia de a da afara soacra e f. mare! - din pacate , in cele mai multe cazuri, pe buna dreptate.:
cel intai, faceti partaj, cu atribuirea apartamentului in natura catre dvs., sotul cu dreptul de a primi sulta.
apoi, daca veti fi singura proprietara pe apartament, nimeni nu va impiedica sa o poftiti pe d-na soacra sa paraseasca casa dvs., ea neavand nici un titlu asupra imobilului si prin divort, incetand orice legaturi cu aceasta persoana. Copii ei au obligatia de a o proteja, in cazul in care se afla in nevoie, nu dvs.
Va multumesc mult pentru raspuns.
- Din cele scrise de dvs. ar fi posibil totusi ca, in momentul de fata, fosta soacra sa aiba dreptul de a locui in apartament, chiar si fara acordul meu scris sau nescris, sau fara un contract de intretinere cu fiul ei?
Ma nelinisteste aceasta presupunere, pentru ca desi voi cere partajul judecatoresc cu plata sultei catre fostul sot, s-ar putea totusi ca in conditiile actuale restrictive de creditare, sa nu pot totusi sa-i platesc sulta, doar sa o inscriu in Cartea Funciara.
- In acest caz, o voi putea evacua?
Sper ca totusi ea sa-si dea seama ca nu are ce cauta in casa mea. Fiul ei, fiind plecat (doar in cazul in care va avea o sentinta privativa de libertate) nu va avea cine sa o ingrijeasca. Dar mai are un baiat, care se va putea ocupa de ea.
Nu vreau sa fiu inteleasa gresit. Imi este mila de ea, pentru ca fostul sot a manipulat-o, spunandu-i ca nu-si va putea intretine singura apartamentul de 2 camere pe care l-a vandut, doar ca el sa puna mana pe bani, pentru a-i folosi in interes propriu.
Dar nici ea nu s-a purtat frumos cu mine, iar de cand s-a mutat la noi atmosfera a devenit de nesuportat.

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 11 Decembrie 2008
kdoina2007, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin comun acord Nacu Nacu Divortez de sotul meu dupa 7 ani de casatorie , nu avem copii , avem un apartament si locuim cu bunica sotului . Apartamentul l-am cumparat de la bunica ... (vezi toată discuția)
Partaj georgeconstantin georgeconstantin Am divortat in 2013.Acum sunt in procesul de partaj,spre final.Din anul 2013 fosta sotie locuieste in apartament( cumparat pe timpul casatoriei numai din banii ... (vezi toată discuția)
Neintelegere cu parintele, stres emotional... nykk nykk Buna ziua! Problema mea se prezinta astfel: socrii mei sunt divortati legal din 1996, dar nici in prezent nu au facu partaj. Socrul s-a mutat la amanta ... (vezi toată discuția)