avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin comun acord

Divortez de sotul meu dupa 7 ani de casatorie , nu avem copii , avem un apartament si locuim cu bunica sotului . Apartamentul l-am cumparat de la bunica sotului , ea avand drept de uzufruct viager, eu urmand sa am grija de ea pana va deceda . Se poate ca in urma cererii de divort prin comun acord sa obtin o hotarare judecatoreasca prin care sa imi raman mie apartamentul ? Mentionez ca in cererea de divort am specificat amandoi acest lucru . Si daca nu se poate asa ceva , ce se poate face pentru a obtine aceasta hotarare judecatoreasca .Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Nacu , utilizator 19:50, 3 August 2009
Este posibil. Insa depinde si de clauzele din contractul prin care s-a transferat dreptul de proprietate asupra apartamentului in cauza.
Inteleg ca aveti un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere avand ca obiect apartamentul . In acest act doar dv. va obligati sa o ingrijiti pe vatrana sau ambii soti ?
Doamna,nu este nevoie de altceva decat de acordul dvs. si al sotului dvs. ,dat in fata instantei de judecata cu privire la desfacerea casatoriei prin comun acord,precum si la incheierea unei tranzactii ,tot de comun acord,prin care sotul dvs.cedeaza partea ce i se cuvenea in propietatea absoluta a dvs.Daca sotul nu vrea,atunci judecatorul va poate obliga la plata unei sulte catre sot.La primul termen dse termina tot.Conditia este sa fiti amandoi prezenti la termenul de judecata si sa va puneti de acord.
Va multumesc mult.
Contractul de vanzare -cumparare nu stipuleaza sa avem grija de batrana , ci doar ca ea poate locui in apartament fara sa implice si altceva . Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Divort crazykinezu crazykinezu Ma gandesc sa divortez si eu dupa 1 an si ceva de casatorie , motivele nu vi le spun acum. Ma intereseaza altceva avem o casa cu 50% - 50% drept comun care e ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)