avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Ma gandesc sa divortez si eu dupa 1 an si ceva de casatorie , motivele nu vi le spun acum. Ma intereseaza altceva avem o casa cu 50% - 50% drept comun care e luata prin credit ipotecar , mentionez ca eu sunt titularul creditului si platitorul ratelor. Cum as putea face sa raman cu casa? Multumesc si astept cat mai repede raspunsuri . ( crazykinnezu@yahoo.com )
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:36, 4 Ianuarie 2010
Cel mai simplu mod de rezolvare al situatiei,astfel cum doriti dvs.ar fi sa o convingeti pe sotie si in cadrul procesului de partaj sa faceti o intelegere cu privire la impartirea bunurilor,iar dvs sa fiti de acord cu plata unei sulte(dupa stabilirea valorii de circulatie prin expertiza de avaluare) catre aceast,.in schimbul atribuirii apartamentului.
Aceasta intelegere semnata de parti,face parte integranta din hotararea instanmtei,reprezinta vointa expresa a partilor si este definitiva,conform art.271 c.pr.civ.
Daca nu reusiti realizarea tranzactiei,in functie de probatorii,dar si de alte criterii, aceasta sarcina va reveni instantei care va atribui prin hotarare apartamentul
buna seara
divrotati de comun acord daca se poate si incercati sa ii propuneti o sulta adica o suma de bani pentru partea de casa....cu teranzacatie poate merge si este si cel mai simplu si costisitor ..
av dh
1. daca nu aveti copil minor , divortul se poarte desface prin acordul partilor .
odata cu actiunea de divort depuneti si o tranzactie referitor la partaj. aceasta se semneaza de parti la primul termen, instanta urmand sa pronunte hotararea de expedient .
2. daca nu puteti ajunge la o intelegere cu sotia , in ceea ce priveste partajul, acesta se va atribui de catre instanta unuia dintre soti, obligandu-l pe acesta la plata sultei catre celalalt sot , intr-un anumit interval de timp.
taxa in cazul procesului de partaj este in cuantum de 3% din valoarea masei partajabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri inainte de primul termen dorin_bi dorin_bi Buna seara, Divort, culpa comuna, copil minor, reclamanta a pus la dosar, la bunuri comune, apartament cumparat impreuna care v-a fi impartit 50/50 ... (vezi toată discuția)
Modalitati de plata sulta loanabelciu loanabelciu Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti ce modalitati de plata sunt acceptate in instanta pentru plata sultei (mai bine zis avem un apartament cu 3 camere ce ... (vezi toată discuția)
N-am facut partajul la apartament... outofside outofside Buna ziua tuturor, am urmatorul caz: - m-am casatorit - am luat credit ipotecar si am cumparat un apartament - am divortat si am declarat ca n-avem de facut ... (vezi toată discuția)