avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... impartire bunuri inainte de primul termen
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

impartire bunuri inainte de primul termen

Buna seara,
Divort, culpa comuna, copil minor, reclamanta a pus la dosar, la bunuri comune,
apartament cumparat impreuna care v-a fi impartit 50/50 cu sulta,etc.
Este vre-o problema daca inainte de primul termen reclamanta si paratul, de
comun acord, vand apartamentul, impart celelalte bunuri iar apoi la primul termen
se prezinta cu o "tranzactie" in care declara ca nu mai au bunuri comune de impartit?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:51, 19 Ianuarie 2010
nu este nici o problema deoarece partajul se judeca separat de actiunea de divort si in aceste conditii, daca doriti si reusiti sa faceti acest lucru, este foarte bine.
Daca prezentanti tranzactia la primul termen de judecata, recuperati si taxa judiciara de timbru.
buna ziua
daca dati dovada de intelpciune faceti tranzactie ,intelegerea partilor tot timpul este sfinta .
bafta
Aceasta este cea mai inteligenta solutie-inclusiv su aspectul recuperarii unor bani investiti ,cum afirma distinsa d-na avocat-tranzactia intocmita,reprezentand vointa expresa a prtilor si facand parte din hotararea de expedient pronuntata ,conform art.271 c.pr.civ..Aceasta hotarare are avantajul de a fi si definitiva.
1. Daca ati timbrat petitul de partaj, veti depune la primul termen de judecata o tranzactie si astfel veti recupera integral taxa de timbru pentru acest petit.
2. Daca nu ati timbrat petitul privind partajul, renuntati la partajul bunurilor comune, nu mai timbrati si totul va fi OK. Oricum, partile au impartit de comun acord toate bunurile comune iar bunul imobil a fost instrainat astfel incat nu mai este necesara vreo tranzactie pe care s-o consfinteasca instanta. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Adela A Adela A Buna ziua! As dori sa va intreb care este cea mai simpla si mai ieftina cale de a realiza partajul intre mine si fostul sot, in conditiile in care divortul ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu partajul? tatiana lazar tatiana lazar In urma cu 3 ani ,eu si sotul meu am achizitionat un ap (2 cam) cu credit ipotecar. In afara acestui credit mai avem 2 de consum, mentionez ca la cele 3 ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord vulpys vulpys buna seara si la multi ani!sunt din Bucuresti si as dori sa aflu daca eu si sotul meu putem divorta fara a fi reprezentati de un avocat mai precis divortul sa ... (vezi toată discuția)