avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ESTE OBLIGATORIU PARTAJUL?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ESTE OBLIGATORIU PARTAJUL?

In urma cu 3 ani ,eu si sotul meu am achizitionat un ap (2 cam) cu credit ipotecar. In afara acestui credit mai avem 2 de consum, mentionez ca la cele 3 credite sunt titulara iar sotul codebitor.De curand am divortat,dar suntem in relatii amiabile si am hotarat de comun acord sa plati ratele impreuna (50% fiecare) in continuare.Vin acum cu intrebarea din titlu:este obligatoriu partajul? sau ce trebuie sa fac? sfatuiti-ma va rog.Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
tatiana lazar, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:48, 5 Iulie 2010
Formulati o actiune de partaj,timbrati cu 3% din valoarea masei de impartit,la primul termen de judecata veniti cu o tranzactie(intelegere)redacatata,asupra modului in care veti imparti bunurile,vointa dvs,materializata prin acea tranzactie va fi consemnata si a face parte integranta din hotararea judecatoreasca care se va pronunta conf.art.271 c.pr.civ,hotarare care va fi definitiva.
Dupa realizarea tranzactiei suma achitata ca taxa de timbru va va fi returnata,deci nu veti pierde nici financiar
Nu este obliagatoriu partajul.
Insa este necesar sa pastrati toate dovezile de plata a creditelor pentru a face dovada la un viitor partaj ca ati achitat si dv. creditele alaturi de fostul sot.
buna ziua.
nu este obligatoriu partajul.
oricum pt a partaja ap ipotecat aveti nevoie de acordul bancii creditoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu intelegere cneazzu cneazzu Help! Divortez, iar in urma intelegerii cu sotia ii cedez acesteia ,in urma unei tranzactii , apartamentul cumparat prin credit ipotecar.titular de credit ... (vezi toată discuția)
Partaj Adela A Adela A Buna ziua! As dori sa va intreb care este cea mai simpla si mai ieftina cale de a realiza partajul intre mine si fostul sot, in conditiile in care divortul ... (vezi toată discuția)
Intrebare michelle1965 michelle1965 Sotia detine o casa ,dobandita in timpul casatoriei, cu ajutorul parintilor.Eu doresc sa gasesc o cale legala de a renunta la orice drept pe care l-as avea ... (vezi toată discuția)