Am divortat in 2013.Acum sunt in procesul de partaj,spre final.Din anul 2013 fosta sotie locuieste in apartament( cumparat pe timpul casatoriei numai din banii mei si ai parintilor mei,ea si familia din care provine n-au avut cu ce sa contribuie fiind foarte saraci).Dupa toate cele petrecute pana acum la procesul de partaj,eu voi castiga apartamentul,avand cota mai mare( eu 60% si ea 40%) si din alte considerente legale.
Va intreb,dupa ce voi primi apartamentul si voi achita sulta necesara pentru echilibrarea loturilor,pot sa locuiesc in apartament,cu noua mea familie?
Fosta sotie mai poate ramane in apartament dupa ce eu ma voi muta in acest imobil?Mai are dreptul legal?
Multumesc.
Dupa achitarea sultei nu mai poate invoca vreun drept pt a ocupă imobilul. Ramane de vazut daca va părăsi sau nu de buna voie imobilul pt a nu mai trece prin alte litigii
Apartamentul este nedecomandat,are doua camere,o singura baie si bucatarie.
V-am intrebat daca pot locui cu familia mea,in cazul ca-mi revine apartamentul,dupa hotararea instantei,la judecatorie.Ea mai are dreptul,fireste si eu,de a face apel,dar pana la apel trebuie sa depun la CEC ,sulta ce se cuvine,pentru echilibrarea loturilor.Deci inainte de un posibil apel pot sa ma mut in apartament cu familia,sau astept finalizarea apelului.
Multumesc.
Depinde de obiectul actiunii de partaj, daca ati solicitat reintegrare, evacuare sau nu. Depinde si daca va intelegeti cu doamna.
Mai degraba negociati.
Claudiu, de unde stim ca domnul avea drept la 100%?
Dupa încheierea procesului de partaj fosta dvs soție nu mai are un drept legal de a ocupa apartamentul. În caz că nu părăsește de bună voie imobilul ca urmare a notificarii ce trebuie să o trimiteți prin executorul judecătoresc, aveți dreptul să formulați o acțiune în evacuare întemeiată pe dispozițiile art. 1033 și următoarele din codul de procedură civilă.
Cel mai bine este să vă înțelegeți amiabil și să nu ajungeți la o asemenea procedură.