Buna seara
Am divortat in anul 2013,hotarare definitiva.Ii platesc paratei 1/4 din pensia mea,ca renta viagera.N-am avut copii.
In anul 2015 am inaintat cererea de partaj judiciar,masa partajabila cuprinzand un apartament nedecomandat cu doua camere,bunurile din apartament,un autoturism si garajul pt acesta,toate cumparate pe timpul casatoriei( a durat 35 ani) numai din veniturile mele,fiind per total de 9 ori mai mari ca ale fostei sotii.
La judecatorie,s-a stabilit o cota de contributie de 60% pt mine si 40% pt fosta sotie.
S-au impartit bunurile in sensul ca fostei sotii i s-a atribuit apartamentul cu absolut toate bunurile din acesta,mie mi s-a dat autoturismul si garajul,fosta sotie urmand sa-mi plateasca o sulta in bani pt echilibrarea loturilor.
Amandoi am facut apel,acesta s-a judecat la tribunal,mie mi s-a respins apelul,fara sa se stabileasca vreun motiv( l-am depus la termen invocand in principal cota mica atribuita mie,fata de veniturile realizate pe timpul casatoriei si sustinute de inscrisuri si martori,nelegalitatea atribuirii apartamentului fostei sotii tinandu-se seama de cotele atribuite.)
Ei i s-a admis apelul si i s-a atribuit apartamentul cu toate bunurile din masa partajabila,iar mie autoturismul si garajul,urmand sa primesc o sulta pentru echilibrarea loturilor.S-au pastrat cotele de contributie.
Va rog sa-mi permiteti urmatoarele intrebari:
1.S-a procedat legal privind atribuirea bunurilor,mentionand ca ambii am solicitat apartamentul?
2.Cum pot intra in posesia sultei care trebuie s-o primesc?
2.E legal sa merg,personal sau insotit,la fosta sotie care locuieste in apartament sa-i solicit impartirea bunurilor care sunt in afara masei partajabile,sau cum sa procedez cu impartirea acestor bunuri ,avand in vedere ca fosta sotie e foarte recalcitranta,mai ales acum ca a obtinut tot ce a dorit?( mare semn de intrebare se pune asupra corectitudinii completului de judecata,care,,intamplator" a fost acelasi care a hotarat renta viagera care o platesc cat timp traieste sau traiesc).
Sincer va marturisesc ca sunt foarte suparat ca nu s-a facut dreptate,dar o sa inaintez memorii la toate institutiile abilitate ale tarii noastre ,sa mi se faca dreptate.Cat voi trai ma voi lupta pentru dreptate.
Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate.