Buna ziua,
V-am mai scris si va multumesc frumos pentru raspunsurile primite.
S-a incheiat judecata de partaj la prima instanta si am facut apel,la termen.
Am facut apel pentru ca n-am fost multumit de hotararea care s-a luat de prima instanta ,adica din masa partajabila compusa dintr-un imobil( apartament cu doua camere nedecomandat),un autoturism,garajul pentru acesta si bunurile aflate in imobil,mie mi s-a dat autoturismul si garajul ,ambele valorand aprox. 20.000 ron,iar fostei sotii i s-a atribuit apartamentul cu absolut toate bunurile din acesta,ambele valorand aprox. 120.000 ron.Aceeasi instanta ,la o sedinta trecuta,a stabilit cota de participare la averea totala de 60% pentru mine si 40% pentru fosta sotie.Din casatorie n-au rezultat copii.
La dosarul cauzei sunt depuse de mine inscrisuri care atesta ca absolut toata averea este achizitionata de mine,datorita faptului ca am avut venituri mai mari decat ale fostei sotii de 9 ori;acestea sunt justificate prin foarte multe dovezi scrise dar si cuprinse in depozitia martorilor mei si partial si de martorii ei.
Apartamentul l-am cumparat ,in rate,pe numele meu si cu un avans substantial primit de la parintii mei,fapt confirmat de martori.In acest sens,foarte greu,am primit documentele de vanzare -cumparare de la I.G.O.,in care scrie foarte clar ca mie mi s-au oprit banii,din salariu,pentru achitarea ratelor.
In schimbul valorii acordate fostei sotii,acesteia i s-a pus in vedere sa-mi plateasca o sulta foarte mare de aprox. 70.000 ron,pentru echilibrarea loturilor,fara sa se precizeze in cat timp sa achite aceasta sulta.
In cererea de partaj,cat si pe timpul judecarii fondului,eu,prin avocatul meu,am solicitat sa mi se acorde mie toata averea si sa-i platesc sulta cuvenita.Dar ,am scris mai sus ce s-a intamplat.
Acum la apel,am solicitat acelasi aspect,toata averea in schimbul sultei( am posibilitatea de a-i plati sulta toata odata)
Si fosta sotie a facut apel( inca nu stiu ce a solicitat).
Va intreb ,la ce sa ma astept,in urma judecarii apelului,la atribuirea intregii averi ,asa cum am solicitat?la atribuirea in lotul meu a apartamentului,cum s-ar cuveni de drept legal si de fapt,avand in vedere ca am o cota mai mare cu 20% fata de ea?
Daca va ramane apartamentul in lotul fostei sotii,aceasta nu are posibilitatea financiara sa plateasca sulta,toata odata( eu nu doresc sa primesc sulta in rate),deoarece are un venit din pensie de 700 ron.
Mai mentionez ca fosta sotie locuieste in apartament,a schimbat yala de la usa de la intrare,eu nu pot sa mai merg acolo.Eu locuiesc la tara,la casa parintilor,unde n-am acte pe casa deoarece nu s-a facut succesiunea,mai am o sora.
Astept raspunsul dvs. si va multumesc anticipat